Δρόμοι ταχύτητας 100μ.
Ο Φέρντιναντ Ομανιάλα έτρεξε πέρσι τα 100μ. σε 9.77. Ο Κενυάτης είναι έτοιμος φέτος να τρέξει πιο γρήγορα. Πιστεύει ότι μπορεί να κάνει 9.3!

Ο Φέρντιναντ Ομανιάλα… προκαλεί! Μπορεί να τρέξει 9.4 ή και 9.3 τα 100μ.!

Ο Φέρντιναντ Ομανιάλα έχει ως πρώτο στόχο τη φετινή σεζόν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Φέρντιναντ Ομανιάλα έτρεξε πέρσι τα 100μ. σε 9.77. Ο Κενυάτης είναι έτοιμος φέτος να τρέξει πιο γρήγορα. Πιστεύει ότι μπορεί να κάνει 9.3!

Είχε εντυπωσιάσει το 2021 τρέχοντας στο μίτινγκ στο Ναϊρόμπι σε 9.77 (+1,7) που ήταν η δεύτερη επίδοση στον κόσμο. Στον ίδιο αγώνα ο Αμερικανός Τρέιβον Μπρόμελ είχε κάνει 9.76 και έκανε την επίδοση της χρονιάς.

Ο 26χρονος Ομανιάλα σημείωσε και ρεκόρ Αφρικής. Τώρα ανεβάζει κι άλλο τις προσδοκίες του στα 100μ.

Μιλώντας στον Capital FM είπε μεταξύ άλλων: «Το 2022 θέλω να πετύχω μεγάλα πράγματα. Θέλω να προπονηθώ καλά και να τρέξω γρηγορότερα από 9.77. Ίσως 9.4, 9.3 ή οτιδήποτε. Αλλά γι’ αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι θα τρέξω γρηγορότερα. Αφήστε τις πράξεις μου να μιλήσουν μόνες τους αυτή τη σεζόν».

Ο κορυφαίος σπρίντερ της Αφρικής στοχεύει να πάρει μέρος σε τρία μίτινγκ στα 60μ. Στο δρόμο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, θα τρέξει σε τρεις αγώνες στη Γαλλία. Στη Μιραμάς 4 Φεβρουαρίου, πέντε ημέρες αργότερα στο Μοντεβίλ και στο Λιεβέν στις 17 Φεβρουαρίου. Θα μπει για πρώτη φορά στον κλειστό.

Εν τω μεταξύ πρόσφατα ο Φέρντιναντ Ομανιάλα, μαζί με την Φέιθ Κιπιέγκον αναδείχθηκαν αθλητικές προσωπικότητες του 2021 στην Κένυα.

Η τελετή απονομής των  βραβείων πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κακαμέγκα. Ο πρώτος διακρίθηκε πέρσι στα σπριντ και η δεύτερη στις μεσαίες αποστάσεις. Ανερχόμενο ταλέντα στα αγόρια ψηφίστηκε ο Χέριστοουν Γουανιόνι και η Τερέσια Μουτόνι. Ο πρώτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 και η δεύτερη στην ίδια διοργάνωση το χρυσό στα 3.000μ. Επίσης, δόθηκε βραβείο αναγνώρισης καριέρας στον θρυλικό Έλιουντ Κιπτσόγκε.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία