Κλειστός Στίβος
Ο Χρήστος Ρούμτσιος ήταν από τους πρωταγωνιστές στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού Κ20. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 60μ. εμπόδια.

Χρήστος Ρούμτσιος: Από την σκέψη να σταματήσει… χρυσός Βαλκανιονίκης! Και τώρα Κάλι (vid)

Ο Χρήστος Ρούμτσιος θα προετοιμαστεί πια για τον ανοιχτό με στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Χρήστος Ρούμτσιος ήταν από τους πρωταγωνιστές στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού Κ20. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 60μ. εμπόδια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε πρώτος σε 7.82 στη διοργάνωση που έγινε στο Βελιγράδι. Τώρα ο νεαρός εμποδιστής με τον προπονητή του Παναγιώτη Γούλα αποφάσισαν να τερματίσουν τους αγώνες για τον κλειστό και να προετοιμαστούν για τον ανοιχτό.

«Ταξίδεψα στο Βελιγράδι με τη δεύτερη επίδοση. Οπότε ήξερα πως μπορώ να διεκδικήσω ένα μετάλλιο. Όμως μέσα μου ήθελα την πρωτιά και χαίρομαι που ήρθε», δηλώνει στο Stivostime ο 18χρονος αθλητής.

Ο πρωταθλητής από τις Σέρρες με την εμφάνισή του στη σερβική πρωτεύουσα, δικαίωσε πρώτα απ΄ όλα τον ίδιο, αλλά και σε όσους πίστεψαν σε εκείνον. «Πέρασα δύσκολα τα τελευταία περίπου τρία χρόνια. Ουσιαστικά από το 2019 δεν μπόρεσα να αγωνιστώ κανονικά. Ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμούς. Έφθασα σε σημείο να θέλω να σταματήσω τον στίβο. Με παρότρυνση του προπονητή μου και τη στήριξη των γονιών μου το πάλεψα και συνέχισα. Απέδειξα τι μπορώ να κάνω. Χαίρομαι γιατί τώρα δικαίωσα τον εαυτό μου και τους έκανα και εκείνους χαρούμενος», τονίζει ο εμποδιστής του ΟΦΚΑ Σερρών.

Παράλληλα ο Χρήστος Ρούμτσιος σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ Σερρών. Έτσι, μπορεί απρόσκοπτα να συνεχίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την προετοιμασία. Όπως λέει ο ίδιος: «Ο μεγάλος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι. Το όριο είναι 14.20, το οποίο είναι εφικτό».

Ο γεννημένος το 2003 αθλητής, έχει ατομικό ρεκόρ στα 110μ. εμπόδια (91.4) 14.53 από το 2020. Στα 60μ. εμπόδια στον κλειστό έχει 7.82 (99.0) και 7.92 (91.4).

Δείτε την κούρσα του Χρήστου Ρούμτσιου στους Βαλκανικούς Αγώνες

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία