Δημόσιοι Δρόμοι
Όλα είναι έτοιμα στην Πηγή Τρικάλων! Την Κυριακή διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου. Μετέχουν πολλοί Έλληνες πρωταθλητές.

Τρίκαλα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου (συμμετοχές & πρόγραμμα)

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου φαβορί για τη νίκη είναι οι περσινοί νικητές Κώστας Γκελαούζος στους άνδρες και η Αναστασία Μαρινάκου στις γυναίκες.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Όλα είναι έτοιμα στην Πηγή Τρικάλων! Την Κυριακή διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου. Μετέχουν πολλοί Έλληνες πρωταθλητές.

Η διοργάνωση επιστρέφει μετά από λιγότερο από τέσσερις μήνες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Φυσικά η αιτία ήταν η πανδημία που είχε οδηγήσει σε αναβολή. Ο αγώνας έγινε στις 31 Οκτωβρίου με νικητές στους άνδρες στα 10χλμ. τον Κώστα Γκελαούζο και στις γυναίκες στα 8χλμ. την Αναστασία Μαρινάκου. Οι δύο αθλητές θα βρεθούν την Κυριακή στη γραμμή εκκίνησης και είναι τα φαβορί για να διατηρήσουν τους τίτλους τους.

Πάντως, θα είναι η πρώτη φορά που θα τρέχουν και οι δύο για τον Παναθηναϊκό, καθώς η Μαρινάκου έτρεξε πέρσι και κέρδισε για τη ΓΕΑ Τρικάλων και για τη φετινή περίοδο πήρε μεταγραφή στο τριφύλλι.

Στους άνδρες βασικός αντίπαλος του Γκελαούζου θα είναι ο Μάριος Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας), ο οποίος απουσίαζε από την περσινή διοργάνωση. Ακόμη ο περσινός δεύτερος και πρωταθλητής στον ημιμαραθώνιο Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ) και ο Γιώργος Σταμούλης (ΑΟ Π. Φαλήρου) με τον Μάρκο Γκούρλια (Παναξιακός).

Στις γυναίκες, εκτός από τη Μαρινάκου, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Ισμήνης Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑΚ), της Σόνιας Τσεκίνη (ΜΕΑΣ Τρίτων Θ.) και της Ανθής- Κοραΐνης Κυριακοπούλου (ΠΑΟ).

Στα 4χλμ. Κ20 τον πρώτο λόγο έχει η Μαρία Κάσσου. Η νεαρή προέρχεται από τη νίκη της στα 1.500μ. στους Βαλκανικούς Αγώνες Κ20 στο Βελιγράδι. Παρούσα είναι και η Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής).

Στα 4χλμ. γυναικών Κ18 η Άλκιστις Γκιβιζίνη (Βεργίνα) είναι το φαβορί για την πρώτη θέση, όπως και στη διοργάνωση του φθινοπώρου. Στους άνδρες Κ23 8χλμ. ο Νέστορας Κολλιός (ΑΓΣΙ), ο νικητής της κατηγορίας Κ20 της περσινής χρονιάς Παναγιώτης Γιαννάτης (ΟΠΘ) και ο Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισσός) που ξεχώρισε την Κυριακή στην ημερίδα του ΣΕΦ. Αλλά και ο Νίκος Σταμούλης (ΓΕ Αγρινίου) φαίνεται πως θα έχουν το προβάδισμα για τη διεκδίκηση των μεταλλίων. Στις γυναίκες Κ23 6χλμ. ξεχωρίζουν οι Καλλιόπη Σκαρπέτη (ΠΓΣ) και Ελένη Ιωαννίδου (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας). Ο Πέτρος Παπαϊωάννου θα απουσιάζει από τα 6χλμ. Κ20 κι έτσι τον πρώτο λόγο στη διοργάνωση θα έχουν οι Αλέξανδρος Σκούρτης (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών), Στέργιος Πολίτης (ΓΣ Γλυφάδας) και Θανάσης Ζυγούρης (ΣΑΚΑ).

Το πρόγραμμα των αγώνων

ΩΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
10:00 4χλμ. Κ20 – Γυναικών
10:20 3χλμ. Κ18 – Γυναικών
10:35 3χλμ. Κ16 – Αγοριών
10:55 2χλμ. Κ16 – Κοριτσιών
11:15 4χλμ. Κ18 – Ανδρών
11:35 8χλμ.& 6χλμ. Γυναικών & Κ23 Γυναικών
12:15 6χλμ. Κ20 Ανδρών
12:45 10χλμ. & 8χλμ. Ανδρών & Κ23 Ανδρών

 

Οδηγίες

Η Επιτροπή Αγώνων του ΣΕΓΑΣ στοχεύοντας στην άριστη, από κάθε πλευρά, διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος (Κυριακή, 20/2), συνέταξε τις παρακάτω οδηγίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των εμπλεκομένων με τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος (αθλητών, εκπροσώπων συλλόγων και διοργανωτών).

  1. Πριν από την ημέρα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος

Έλεγχος των δηλώσεων συμμετοχής

Το Γραφείο Τύπου του ΣΕΓΑΣ θα ανακοινώσει τις λίστες συμμετοχής ανά αγώνισμα στο site της Ομοσπονδίας, προκειμένου οι αθλητές και οι εκπρόσωποι των συλλόγων να ελέγξουν τις δηλώσεις για τυχόν προβλήματα. Αν παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Φωτεινή Κασίδη στο τηλ. 211-18.77.735 προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

  1. Την ημέρα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος

2.1 Έλεγχος των δηλώσεων συμμετοχής

Οι σύλλογοι και οι αθλητές που δεν είχαν την δυνατότητα να ελέγξουν τις δηλώσεις συμμετοχής από το site του ΣΕΓΑΣ θα πρέπει με την άφιξή τους στον χώρο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος να προσέλθουν στο χώρο που είναι αναρτημένες οι τελικές λίστες συμμετοχής ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ προκειμένου να ελέγξουν τις δηλώσεις συμμετοχής καθώς και τον αριθμό συμμετοχής των αθλητών.

2.2 Λειτουργία Help Desk

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα με τις δηλώσεις, θα πρέπει να απευθυνθούν στον υπεύθυνο του Help Desk, που φιλοξενείται στο χώρο της Γραμματείας του ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να ελεγχτούν οι δηλώσεις συμμετοχής που απέστειλε ο σύλλογος και να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Για την καλύτερη και γρηγορότερη επίλυση των προβλημάτων ο εκπρόσωπος του συλλόγου θα πρέπει να έχει μαζί του αντίγραφο της δήλωσης συμμετοχής καθώς και αποδεικτικό της αποστολής της δήλωσης.

2.3 Παραλαβή αριθμού συμμετοχής (με ενσωματωμένο το chip χρονομέτρησης) και οδηγιών τοποθέτησής του

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να προσέρχονται ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στην Αίθουσα Κλήσης (σύμφωνα με τις ώρες που αναφέρονται στον πίνακα παρουσίασης) προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους και να παραλάβουν το φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης και τις οδηγίες τοποθέτησής του, ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4479/2017.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί η συμμετοχή στους Αγώνες!

Προσοχή: Η είσοδος στην Αίθουσα Κλήσης επιτρέπεται ΜΟΝΟ στους συμμετέχοντες αθλητές-τριες. Η είσοδος εκπροσώπων των συλλόγων ή συνοδών προκειμένου να παραλάβουν τους αριθμούς των αθλητών ή να δηλώσουν την παρουσία αθλητή-τριας ΔΕΝ θα επιτρέπεται.

2.4 Ωράριο παρουσίας στην Αίθουσα Κλήσης

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων αθλητών και την αποφυγή συνωστισμού στην Αίθουσα Κλήσης, η παρουσία των αθλητών θα δηλώνεται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ
Δήλωση παρουσίας Τμήμα Ώρα έναρξης Αγώνισμα Κατηγορία
από έως Αίθ. Κλήσης
8:45 9:15 Α 10:00 4χλμ. Κ20 Γυναικών
8:50 9:35 Β1 (451 – 500)
Β2 (501 – 565)
10:20 3χλμ. Κ18 Γυναικών
9:15 9:50 Α1 (101 – 150)
Α2 (151 – 227)
10:35 3χλμ. Κ16 Αγοριών
9:35 10:05 Β1 (101 – 188)
Β2 (189 – 290)
10:55 2χλμ. Κ16 Κοριτσιών
9:50 10:30 Α1 (228 – 290)
Α2 (291 – 364)
11:15 4χλμ. Κ18 Ανδρών
10:05 10:50 Β1 (336 – 385)
Β2 (401 – 440)
11:35 8χλμ. & 6χλμ. Γυναικών &

K23 Γυναικών

10:50 11:30 Α 12:15 6χλμ. Κ20 Ανδρών
11:15 12:00 Β1 (481 – 575)
Β2 (431 – 465)
12:45 10χλμ. & 8χλμ. Ανδρών &

KΚ23 Ανδρών

Προσοχή: στους αθλητές – τριες που δεν θα παρουσιάζονται το παραπάνω χρονικό διάστημα στην Αίθουσα Κλήσης δεν θα τους επιτρέπεται η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα.

2.5 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Αμέσως μετά το τέλος κάθε αγωνίσματος τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται σε πίνακα στο κτήριο των υποστηρικτικών λειτουργιών της διοργάνωσης.

2.6 Απονομές επάθλων

Οι τρεις πρώτοι νικητές-τριες, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, παρακαλούνται να προσέρχονται στην τέντα της

γραμματείας του ΣΕΓΑΣ προκειμένου να διεξάγονται οι απονομές επάθλων το συντομότερο δυνατόν.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

(ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΩΝ)

Οι υπεύθυνοι των συλλόγων με δική τους ευθύνη θα πρέπει να ενημερώσουν τους αθλητές-τριες, που θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος, για τις οδηγίες που αναφέρονται παρακάτω:

Ø Το chip χρονομέτρησης είναι τοποθετημένο στην πίσω μεριά του αριθμού

Ø Δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να αφαιρεθεί ή να ξεκολληθεί το chip χρονομέτρησης από τον αριθμό συμμετοχής

Ø Ο αριθμός θα πρέπει να τοποθετηθεί μπροστά από το στήθος των αθλητών

Ø Σε καμμία περίπτωση ο αριθμός δεν θα πρέπει να αλλοιωθεί, τσαλακωθεί ή κοπεί

Ø Ο αριθμός δεν θα πρέπει να καλυφθεί με κάποιο άλλο ένδυμα, φόρμα ή αντιανεμικό ή οτιδήποτε άλλο και θα πρέπει να είναι ορατός από τους κριτές και από τους υπευθύνους της εταιρείας χρονομέτρησης στην εκκίνηση, στη διαδρομή και στον τερματισμό

Ø Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή του αριθμού συμμετοχής με άλλους αθλητές γιατί ο αριθμός και το chip είναι προσωπικά και δηλώνουν τον αθλητή για τον οποίο έχουν δοθεί. Οι παραβάτες θα ακυρώνονται.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία