Ημιμαραθώνιος
Ο Τζέικομπ Κιπλίμο και η Γκιρμαβίτ Γκέμπρου ήταν οι νικητές του φετινού ημιμαραθωνίου στο Ρας Αλ Καϊμά. Οι αθλητές πέτυχαν ρεκόρ διαδρομής.

Κιπλίμο και Γκέμπρου νικητές στον ημιμαραθώνιο στο Ρας Αλ Καϊμά με ρεκόρ

Ο Τζέικομπ Κιπλίμο και η Γκιρμαβίτ Γκέμπρου ήταν οι νικητές του φετινού ημιμαραθωνίου στο Ρας Αλ Καϊμά. Οι αθλητές πέτυχαν ρεκόρ διαδρομής. Ο δρομέας από την Ουγκάντα κάλυψε την απόσταση σε 57.56 και η αθλήτρια από την Αιθιοπία σε 64.14. Μπορεί να μη σημειώθηκε παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά ήταν ο γρηγορότερος αγώνας που έχει γίνει στην […]

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Τζέικομπ Κιπλίμο και η Γκιρμαβίτ Γκέμπρου ήταν οι νικητές του φετινού ημιμαραθωνίου στο Ρας Αλ Καϊμά. Οι αθλητές πέτυχαν ρεκόρ διαδρομής.

Ο δρομέας από την Ουγκάντα κάλυψε την απόσταση σε 57.56 και η αθλήτρια από την Αιθιοπία σε 64.14.

Μπορεί να μη σημειώθηκε παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά ήταν ο γρηγορότερος αγώνας που έχει γίνει στην πόλη των ΗΑΕ. Έξι αθλητές κατέβηκαν κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ διαδρομής που ήταν 58.42 και δύο στις γυναίκες που ήταν 64.31.

Στους άνδρες ο Κιπλίμο έτρεξε χωρίς αντίπαλο, αφού δεύτερος ήταν ο Κενυάτης Ρότζερς Κουεμόι σε 58.30. Τρίτος ήταν ο συμπατριώτης του Κένεθ Κίπροπ Ρένιου με 58.35.

Στις γυναίκες όλα κρίθηκαν στο τελευταίο χιλιόμετρο. Στο ντεμπούτο της στον ημιμαραθώνιο η Γκέμπρου είχε περισσότερες δυνάμεις από την Έλεν Ομπίρι. Τερμάτισε πρώτη σε 64.15, τον τέταρτο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών. Δεύτερη ήταν η Κενυάτισσα σε 64.22, η οποία έγινε η 5η καλύτερη όλων των εποχών. Την τρίτη θέση πήρε μια άλλη Κενυάτισσα η Σίλα Τσεπκιρούι σε 64.36.

Από τις Ευρωπαίες καλύτερη ήταν η Βρετανίδα Έιλις Μακόλγκαν με 66.26 που κατέλαβε την 6η θέση. Πέτυχε εθνικό ρεκόρ, σπάζοντας το 66.47 της Πόλα Ράντκλιφ.

Η απονομή στους τρεις πρώτους νικητές στον ημιμαραθώνιο στους άνδρες

Η απονομή στις τρεις πρώτες στον ημιμαραθώνιο στις γυναίκες

Credit Alberto MAZZUCCHELLI (Organisation)

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία