Διεθνή
Η World Athletics ανακοίνωσε πως περίπου 1.900 αθλητές και αθλήτριες προκρίθηκαν για να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον.

Κοντά 1.900 αθλητές και αθλήτριες από 200 χώρες θ’ αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η World Athletics ανακοίνωσε πως περίπου 1.900 αθλητές και αθλήτριες προκρίθηκαν για να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον. Η περίοδος πρόκρισης για τα ατομικά αγωνίσματα του στίβου έκλεισε στις 26 Ιουνίου, ενώ για τις σκυταλοδρομίες η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουνίου. Περίπου το 63% των αθλητών προκρίθηκαν με τα όρια που είχαν τεθεί […]

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η World Athletics ανακοίνωσε πως περίπου 1.900 αθλητές και αθλήτριες προκρίθηκαν για να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον.

Η περίοδος πρόκρισης για τα ατομικά αγωνίσματα του στίβου έκλεισε στις 26 Ιουνίου, ενώ για τις σκυταλοδρομίες η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουνίου.

Περίπου το 63% των αθλητών προκρίθηκαν με τα όρια που είχαν τεθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και το 33% από το ράνκινγκ. Το υπόλοιπο 4% προκρίθηκε μέσα από διοργανώσεις, όπως ηπειρωτικά πρωταθλήματα.

H World Athletics με το «εργαλείο» (Road to Oregon) δείχνει ποιοι αθλητές βρίσκονται στο ράνκινγκ και εντός πρόκρισης.

Ν’ αναφέρουμε ό,τι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το όριο είναι 3 αθλητές από κάθε χώρα.

Οι Ομοσπονδίες έχουν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 4 Ιουλίου να έχουν δηλώσει την ομάδα. Ο πρόεδρος της W.A. Σεμπάστιαν Κόε σχολιάζοντας μεταξύ άλλων μετά την οριστικοποίηση του ράνκινγκ «Χαίρομαι που βλέπω ότι σχεδόν 200 χώρες έχουν προκριθεί στην κορυφαία διοργάνωση στο άθλημά μας».

Να σημειώσουμε ότι δόθηκαν wild cards σε όλους τους νικητές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019 στη Ντόχα. Επιπλέον στους νικητές της σειράς Wanda Diamond League και του τσάλεντζ συνθέτων αγωνισμάτων. Η αποδοχή τους πάντως, υπόκεινται στις ομοσπονδίες.

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα θα μετάσχει με 17 αθλητές και αθλήτριες στο Γιουτζίν.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία