Διεθνή
Η World Athletics πήρε απόφαση την Τρίτη να αποκλείσει απ' όλες τις διοργανώσεις της Ρωσία και Λευκορωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

World Athletics: Εκτός οι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές από όλες τις διοργανώσεις

Η ποινή αποκλεισμού της World Athletics ξεκινάει με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων Βάδην και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η World Athletics πήρε απόφαση την Τρίτη να αποκλείσει απ’ όλες τις διοργανώσεις της Ρωσία και Λευκορωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Ήταν κάτι αναμενόμενο με βάση τις εξελίξεις. Το συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως, μετά και τις επιστολές των Ουκρανών αθλητών. Έτσι, αποφάσισε να αποκλείσει τις ομοσπονδίες Ρωσίας και Λευκορωσίας. Και κατ’ επέκταση τους αθλητές και αθλήτριες των χωρών απ’ όλες τις διοργανώσεις της. Η αρχή θα γίνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην που διεξάγεται 4-5 Μαρτίου στη Μουσκάτ του Ομάν. Στη συνέχεια από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι (18-20 Μαρτίου). Επίσης, και στο μεγάλο ραντεβού του στίβου το καλοκαίρι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στο Γιουτζίν του Όρεγκον.

Το συμβούλιο συμφώνησε να σκεφτεί και περαιτέρω μέτρα, συμπεριλαμβανομένου και της ομοσπονδίας της Λευκορωσίας, στο συμβούλιο της WA την ερχόμενη εβδομάδα (9-10 Μαρτίου).

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία