Γενικά
Λίγο πριν έρθει η νέα χρονιά προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση των ταρτάν του στίβου στο ΟΑΚΑ.

Ιστορική ημέρα για το ΟΑΚΑ: Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση των ταρτάν του στίβου

Το έργο στο ΟΑΚΑ περιλαμβάνει τη συντήρηση και την αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπητών (ταρτάν), στεγανοποιήσεις οροφών αλλά και αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του Συγκροτήματος.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Λίγο πριν έρθει η νέα χρονιά προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση των ταρτάν του στίβου στο ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα έργα αναβάθμισης και αξιοποίησης του συγκροτήματος με εκτιμώμενη αξία 5.847.840 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση και την αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπητών (ταρτάν), στεγανοποιήσεις οροφών αλλά και αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του Συγκροτήματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα υπάρχοντα ταρτάν είχαν τοποθετηθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Περιφέρεια Αττικής και του ΟΑΚΑ είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου 2022.

«Το είπαμε και το κάναμε. Η αποκατάσταση της μεγαλύτερης και σπουδαιότερης στιβικής εγκατάστασης της χώρας θα επαναφέρει -και- τον στίβο του ΟΑΚΑ στο παγκόσμιο επίκεντρο. Να μπορεί να διεκδικεί και να φιλοξενεί σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της χώρας και την προβολή της σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη καθώς και τα στελέχη της Περιφέρειας, του ΟΑΚΑ και του ΣΕΓΑΣ.

Το Έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση του συνόλου των συνθετικών ελαστικών ταπήτων – ταρτάν του ΟΑΚΑ (Κεντρικός Στίβος, Κ1 και Κ2, Προπονητήριο ΣΕΓΑΣ), τη στεγανοποίηση της οροφής του κλειστού κολυμβητηρίου, συνολικής επιφάνειας 4.953 τ.μ. και την αντικατάσταση τμημάτων περίφραξης του ΟΑΚΑ και ορισμένων θυρών καθώς έχουν διαπιστωθεί φθορές.

«Η σημερινή ημέρα είναι μία γιορτινή μέρα για το ΟΑΚΑ, το ελληνικό στίβο και, κατ΄ επέκταση, για τον ελληνικό αθλητισμό. Το Ολυμπιακό Συγκρότημα ετοιμάζεται για να υποδεχτεί το μέλλον, ένα μέλλον που θα είναι αφιερωμένο στον ελληνικό αθλητισμό και τον πολιτισμό μας. Με αυτό το έργο στο ΟΑΚΑ θα χτυπάει και η καρδιά του ελληνικού στίβου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργιο Πατούλη για τη συνεργασία που έχει ως σκοπό να πάρει το ΟΑΚΑ τη θέση που του αρμόζει στα τεκταινόμενα του παγκόσμιου στίβου», υπογράμμισε ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Η καταλυτική προθεσμία υποβολής των προσφορών θα είναι η 11η Ιανουαρίου 2023.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία