Μαραθώνιος
Από χρώμα και ήχους χαράς γέμισε η Αθήνα κάτω από το φως του λαμπερού ήλιου, χάρη στο πολύχρωμο ποτάμι δρομέων που πλημμύρισε τους δρόμους.

39ος ΑΜΑ: Χιλιάδες δρομείς γιόρτασαν στο κέντρο της Αθήνας- Τι δήλωσαν Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Μαυρωτάς

Λευτέρης Αυγενάκης. «Κάθε χρόνο νιώθεις και κάτι διαφορετικό. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια ολόκληρη κουλτούρα».

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Από χρώμα και ήχους χαράς γέμισε η Αθήνα κάτω από το φως του λαμπερού ήλιου, χάρη στο πολύχρωμο ποτάμι δρομέων που πλημμύρισε τους δρόμους.

Aλλά και τους χιλιάδες θεατές που χειροκροτούσαν και επευφημούσαν όσους έτρεχαν, είτε από τα πεζοδρόμια, είτε από τις κερκίδες του Καλλιμάρμαρου, οι οποίες είχαν γεμίσει. Ανάμεσα τους πολλοί αθλητές του συλλόγου ολυμπιονικών, όπως η ασημένια πρωταθλήτρια του ύψους Νίκη Μπακογιάννη και η ολυμπιονίκης της πάλη Βούλα Ζυγούρη, αλλά και ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης.

«Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία…» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. «Κάθε χρόνο νιώθεις και κάτι διαφορετικό. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια ολόκληρη κουλτούρα. Είναι ένα γεγονός, όχι μόνο αθλητικό, είναι πολιτιστικό, είναι κοινωνικό, είναι οικονομικό, ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό. Καταρχήν προκαλεί θετικά συναισθήματα σε όλο τον κόσμο που μετέχει ή παρακολουθεί και ενισχύει με τον τρόπο του όλους τους δρομείς. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, στον ΣΕΓΑΣ, στη Διοίκηση, στην Περιφέρεια Αττικής, σε όλους τους χορηγούς. Διότι ξέρετε, χωρίς τον ιδιωτικό τομέα μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ή γίνονται, αλλά πολύ λιγότερες. Γι’ αυτό το λόγο και χαιρόμαστε όταν υπάρχει ο ιδιωτικός τομέας σε μεγάλα αθλητικά events που προάγουν και τον αθλητισμό και το άθλημα που υπηρετούν. Προάγουν και όλα αυτά τα ευχάριστα, που βλέπουμε αυτή την ώρα. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο και στους 45.000 δρομείς να τερματίσουν και του χρόνου να είμαστε ακόμη περισσότεροι, να απολαύσουμε αυτή τη μοναδική εικόνα, τη μοναδική χαρά, την ομορφιά της Ελλάδας, της Αθήνας και πάμε μπροστά!».

Το ιδιαίτερο θετικό κλίμα που επικρατούσε το πρωί στην Αθήνα και ενώ συνέχιζαν να τερματίζουν οι αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα των 5 χλμ, σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς- ο οποίος έδωσε το «παρών» στη διαδρομή των 5χλμ. «Είναι μια απολαυστική εμπειρία, μακάρι και του χρόνου να είμαστε όλοι πάλι εδώ και ακόμη περισσότεροι. Όσο περισσότερος κόσμος τρέχει, αθλείται, γυμνάζεται, τόσο μεγαλύτερο το όφελος για την κοινωνία. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας συμβάλει πολύ σε αυτό το πράγμα, να δίνει το ερέθισμα. Έρχονται πολίτες όχι μόνο από την Αθήνα, απ’ όλη την Ελλάδα, απ’ όλο τον κόσμο να έρχονται να απολαμβάνουν αυτή τη διαδρομή». Δεδομένου ότι τον συναντήσαμε μόλις είχε ολοκληρώσει τον αγώνα του τον ρωτήσαμε και αν ήταν ικανοποιημένος από το χρόνο του. Χαμογελώντας ο Γιώργος Μαυρωτάς, που είχε μια εξαιρετική πορεία ως αθλητής του πόλο, μας είπε: «Ναι είμαι ευχαριστημένος. Ήθελα να κάνω τη διαδρομή σε λιγότερο από 30 λεπτά και πήγα κοντά στα 26 λεπτά».

«Είναι συγκινητικό να είμαι στο Παναθηναϊκό Στάδιο, πάντα μου έρχονται μνήμες από την εποχή των δικών μου αθλητικών στιγμών. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι μετείχαν», είπε η Νίκη Μπακογιάννη.

Έντονο ήταν το χειροκρότημα που πήραν και οι μικροί που μετείχαν στον παιδικό αγώνα. Μάλιστα νικητής αναδείχθηκε ο γιος του παλιού μαραθωνοδρόμου, Βασίλη Ζαμπέλη.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία