Γεράσιμος Μανωλίδης
Στο βωμό του ποιος θα είναι εκπρόσωπος των προπονητών στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, κατάφεραν να αφήσουν «λεκέ» στο όνομα του Γιώργου Πομάσκι.

ΣΕΓΑΣ: Στο όνομα Γιώργος Πομάσκι έπρεπε να τελειώνει η συζήτηση

Στο βωμό του ποιος θα είναι εκπρόσωπος των προπονητών στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, κατάφεραν να αφήσουν «λεκέ» στο όνομα του Γιώργου Πομάσκι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

ΣΕΓΑΣ: Μερικά ονόματα, κάποιες προσωπικότητες, είναι οικουμενικές. Δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ο Γιώργος Πομάσκι είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, μία από αυτές τις περιπτώσεις. Μοναδική. Έμελλε το τελευταίο ΔΣ της ομοσπονδίας του κλασικού αθλητισμού να έχει εντάσεις και αντεγκλήσεις. Με αφορμή το ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος των προπονητών στο διοικητικό συμβούλιο.

Περιττό να αναφέρουμε αν ο Γιώργος Πομάσκι είναι ή όχι ο κατάλληλος. Αν πληροί τις προϋποθέσεις, αν είναι νόμιμο να είναι εκπρόσωπος των προπονητών στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Και μόνο που το γράφουμε έτσι, ο φόβος να ξεκολλήσουν τα γράμματα από το πληκτρολόγιο και να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας είναι ορατός. Έλα που όμως που συνέβη κι αυτό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η τελευταία υποχρέωση που είχε το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ήταν ο ορισμός του εκπροσώπου των προπονητών στο διοικητικό συμβούλιο. Ο Γιώργος Πομάσκι πληρούσε τις προϋποθέσεις και ορίστηκε να είναι αυτός που θα πάρει τη θέση. Αν ο ορισμός ήταν παράτυπος, αν υπήρχε νομικό κόλλημα, τότε θα ήταν και άκυρος. Τόσο απλά.

Ωστόσο, ο ορισμός του σήκωσε μπόλικη σκόνη, αποχωρήσεις από τη διαδικασία και μία παραίτηση. Όλη αυτή η ιστορία για το «γράμμα του νόμου», το οποίο δεν καταστρατηγήθηκε ασφαλώς. Με το «πνεύμα» του νόμου όμως τι γίνεται;

Διότι, το νόημα δεν είναι τόσο στο ποιος είναι ο Γιώργος Πομάσκι μόνο ως προπονητής. Αυτό είναι γνωστό, απαγορεύεται να μπαίνει σε συζήτηση, μιας και μιλάμε για ένα βιογραφικό που δεν του λείπει κάτι. Νόημα έχει να κάνουμε κουβέντα για τον άνθρωπο Γιώργο Πομάσκι. Οι γνώσεις του στο αντικείμενο, η καθημερινή του ζύμωση με το άθλημα, τους αθλητές, τα σωματεία, τους άλλους προπονητές, το ακέραιο του χαρακτήρα του, αποτελούν «παράσημα» και τα καλύτερα διαπιστευτήρια καταλληλότητας.

ΣΕΓΑΣ: Αν όχι ο Πομάσκι, τότε ποιος;

Αν δεν μπορεί να είναι ο Πομάσκι γεφυροποιός της απόστασης που έχουν όσοι μιλούν με κοστούμια για αυτούς που φορούν τις φόρμες, τότε ποιος μπορεί να είναι; Αν δεν μπορεί να είναι ο Πομάσκι ο συνδετικός κρίκος των μικροπολιτικών διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη του ΣΕΓΑΣ, τότε ποιος άλλος μπορεί; Αν υπάρχουν ενστάσεις ακόμα και στο άκουσμα Γιώργος Πομάσκι, τότε πως μπορεί να υπάρχει σύμπνοια στο οτιδήποτε;

Σοφά ο Υφυπουργός Αθλητισμού πράττει και δεν ανακατεύεται, παρότι σωρεία δημοσιευμάτων τον εγκαλούν να παρέμβει. Ο Λευτέρης Αυγενάκης στις παρυφές εκλογικής χρονιάς θα πυροβολούσε τα πόδια του αν ενεργούσε για να αλλάξει τον ορισμό του Γιώργου Πομάσκι. Εκτός του ότι δεν υπάρχει κάποια παρατυπία.

Τυχερός, τρόπος του λέγειν, πιθανότατα είναι ο Στελιος Δημότσιος. Το ότι παραιτήθηκε ο Στέλιος Δημότσιος επειδή δεν ακολουθήθηκαν κατά την άποψη του οι δημοκρατικές διαδικασίες στον ορισμό του Γιώργου Πομάσκι είναι μια κηλίδα που δεν φεύγει εύκολα. Θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη όμως αν γινόταν ψηφοφορία και δεν ψήφιζε τον προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου ως εκπρόσωπο των προπονητών…

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης - Αρθρογραφία