Άλμα εις ύψος
Η Ελεανόρ Πάτερσον μίλησε για την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση, μετά την απόφασή της να απέχει από τους αγώνες για ένα περίπου χρόνο.

Ελεανόρ Πάτερσον: Από τον καναπέ… στην κορυφή του κόσμου στο ύψος

Η Ελεανόρ Πάτερσον με 2,02μ. στο ύψος στον ανοιχτό ισοφάρισε το ρεκόρ Ωκεανίας και Αυστραλίας και 2,00μ. στον κλειστό πέτυχε ηπειρωτικό και εθνικό ρεκόρ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελεανόρ Πάτερσον μίλησε για την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση, μετά την απόφασή της να απέχει από τους αγώνες για ένα περίπου χρόνο.

Η Αυστραλή αθλήτρια επέστρεψε δυναμικά και έφθασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Νωρίτερα μάλιστα, στον κλειστό είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι. «Η καριέρα μου πέθανε με πολλούς τρόπους. Δεν πάτησα το πόδι μου σε πίστα ή γυμναστήριο για περισσότερο από ένα χρόνο. Καθόμουν στον καναπέ και ήμουν νεκρή και είχα φύγει», δήλωσε αρχικά στο «Athletics Australia». «Αυτή είναι μια διαφορετική Ελεανόρ σε τόσες πολλές πτυχές, τα τελευταία τρία χρόνια η ζωή μου έχει αλλάξει πολύ. Όντας μακριά για ένα χρόνο δεν απολάμβανα το άθλημα και δεν ήμουν χαρούμενη. Έφθασα σε ένα σημείο που ήξερα ότι δεν είχα τελειώσει. Δεν είναι εύκολο να επιστρέψεις. Υπήρχαν δοκιμές και λάθη με το σώμα μου, νέα προπονητικά σχέδια, τραυματισμού και δυσκολίες. Μπόρεσα να βγάλω μερικές τυχαίες παραστάσεις, αλλά μέχρι φέτος κατάφερα να το κάνω με συνέπεια», κατέληξε η 26χρονη πρωταθλήτρια.

Η άλτρια από το Λιονγκάθα της Βικτόρια αγωνίστηκε το 2018 μόνο στον κλειστό και σε τοπικούς αγώνες και τελευταίος ήταν στις 17 Μαρτίου στο Σίδνεϋ, όπου υπερέβη το 1,88μ. Επέστρεψε στις 21 Ιουλίου του 2019 όταν και πάλι στο Σίδνεϋ είχε υπερβεί το 1,87μ. Μετείχε και το 2020 σε τοπικούς αγώνες και το 2021 άρχισε να μπαίνει πιο δυνατά και πήρε μέρος σε διεθνείς αγώνες. Φέτος εκτός από τα δύο μετάλλια, πήδηξε 2,02μ. ισοφαρίζοντας το εθνικό και ηπειρωτικό ρεκόρ, ενώ πέρασε και τα 2,00μ. στον κλειστό που είναι ρεκόρ Ωκεανίας και Αυστραλίας.

Φωτογραφία: stivostime/ Angelos Zymaras

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία