Το χειμερινό κύπελλο ρίψεων υπάρχει σκέψη να διεξαχθεί προς τα τέλη Φεβρουαρίου τη νέα χρονιά και να αποτελέσει τεστ πριν από τη Λεϊρία.

Η πορτογαλική πόλη είναι παράδοση πια στο μίτινγκ ρίψεων και το έχει αναλάβει και τα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή το 2023 και το 2024. Του χρόνου είναι προγραμματισμένο να γίνει 11-12 Μαρτίου. Έτσι, οι τεχνικοί σκέφτονται να βάλουν το ελληνικό χειμερινό κύπελλο ρίψεων περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα και να αποτελέσει ένα δυνατό αγώνα, για όσους ταξιδέψουν στην Πορτογαλία. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Stivostime στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων θα υπάρχει κριτήριο για τη συγκρότηση της ομάδας και ένα από τα βασικά για τους άνδρες και γυναίκες θα είναι το ράνκινγκ. Από την άλλη το χειμερινό κύπελλο ρίψεων που έγινε με επιτυχία φέτος στην Κρήτη, ενδέχεται να μην μπορεί να γίνει και φέτος λόγω των οικονομικών δεδομένων. Φυσικά, ανάλογα την οικονομική κατάσταση του ΣΕΓΑΣ πολλά μπορεί να αλλάξουν. Πάντως, η σκέψη είναι να διεξαχθεί το χειμερινό κύπελλο ρίψεων στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά προς τα τέλη Φεβρουαρίου. Να θυμίσουμε ότι φέτος το χειμερινό κύπελλο ρίψεων, όπου είχαν ξεχωρίσει πολλοί Έλληνες αθλητές, είχε γίνει 5 Μαρτίου και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων 12-13 Μαρτίου.

Φέτος στο Ηράκλειο ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στη σφύρα με 77,89μ. είχε πιάσει τα όρια για Γιουτζίν και Μόναχο, ο Μιχάλης Αναστασάκης 77,11μ. όριο για το Μόναχο. Ο Γιάννης Κορακίδης με 77,52μ. στη σφυροβολία είχε πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Κ20 στο Κάλι. Επίσης, πολλοί νεαροί ρίπτες είχαν ρίξει πάνω από τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.