Ρίψεις
Γεμάτο ήταν το πρόγραμμα του χειμερινού κυπέλλου ρίψεων στο Ηράκλειο. Όχι μόνο από αγωνίσματα, αλλά από καλές επιδόσεις, ρεκόρ και όρια.

Ηράκλειο: Τα είχε όλα το χειμερινό κύπελλο ρίψεων- Όρια, επιδόσεις και ρεκόρ

Στο χειμερινό κύπελλο ρίψεων στο Ηράκλειο είχαμε συνολικά 11 αθλητές και αθλήτριες να πιάνουν τα όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Γεμάτο ήταν το πρόγραμμα του χειμερινού κυπέλλου ρίψεων στο Ηράκλειο. Όχι μόνο από αγωνίσματα, αλλά από καλές επιδόσεις, ρεκόρ και όρια.

Συνολικά 11 Έλληνες πρωταθλητές έπιασαν τα όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού. Δύο στους άνδρες, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Μιχάλης Αναστασάκης. Ένας, ο Γιώργος Κορακίδης στην Κ20 και οκτώ στην κατηγορία Κ18. Πιο συγκεκριμένα είχαμε:

Όρια για Γιουτζίν και Μόναχο ο Φραντζεσκάκης και για Μόναχο ο Αναστασάκης

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Μιχάλης Αναστασάκης συνδύασαν την πρεμιέρα τους στους αγώνες για τη φετινή σεζόν στο Ηράκλειο με όρια στη σφύρα.

Οι δύο Έλληνες σφυροβόλοι έκαναν δυνατό ξεκίνημα. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ήταν ο νικητής με βολή στα 77,89μ. Έπιασε το όριο (77,50μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και το όριο (77,00μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Δεύτερος ήταν ο Μιχάλης Αναστασάκης με 77,11μ. που έπιασε και εκείνος το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Οι βολές τους φέρνουν ψηλά και στη λίστα των κορυφαίων. Με δεδομένο πως Ρώσοι και Λευκορώσοι έχουν αποκλειστεί από το Παγκόσμιο, από 4η επίδοση ο Φραντζεσκάκης, ανεβαίνει στην 1η. Και ο Αναστασάκης από 6η στην 3η. Καλή εμφάνιση έκανε και ο Ορέστης Ντουσάκης, που ήταν τρίτος με 68,80μ.

Πανελλήνιο ρεκόρ Κ23

Ν’ αναφέρουμε ό,τι ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έκανε ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 76,85μ. από πέρσι. Επίσης, πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κ23. Το προηγούμενο κατείχε ο Μιχάλης Αναστασάκης με 77,08μ. από τις 4 Ιουνίου του 2016 στην Τύνιδα.

Όριο για Κάλι ο Κορακίδης

Ο Γιάννης Κορακίδης κέρδισε στη σφυροβολία Κ20 με βολή στα 77,52μ. Ο ρίπτης του ΓΣ Μανδρών έπιασε το όριο (68,50μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας. Ήταν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για τον νεαρό αθλητή, που βελτίωσε και το ατομικό του ρεκόρ στο αγώνισμα.

Οκτώ όρια για Ιερουσαλήμ

Οκτώ αθλητές έπιασαν τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ. Την αρχή έκανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος στη σφαιροβολία Κ18. Ο αθλητής του ΟΦΚΑ Φίλιππου Γιαννιτσών έριξε 18,27μ. (5κ.) και έπιασε το όριο. Ο νεαρός ρίπτης είχε ακόμη βολές στα 17,81μ. και 17,83μ., ενώ τη μεγάλη βολή την έριξε στην πέμπτη του προσπάθεια. Επίσης, σημείωσε μεγάλο ατομικό, αφού είχε από πέρσι 16,37μ.

Ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης ήταν νικητής στον ακοντισμό Κ18 ανδρών (700γρ.) με βολή στα 64,79μ. Ο νεαρός αθλητής του ΣΚΑ Δράμας έπιασε το όριο (63,00μ.) για το Ευρωπαϊκό Κ18.

Καλός αγώνας έγινε και στη σφυροβολία Κ18 γυναικών (3κ.). Η Αφροδίτη Τζατζιμάκη (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) κέρδισε με πολύ καλή για την εποχή, στα 66,25μ. Δεύτερη ήταν η Βαλεντίνα Δρακοπούλου (ΓΣ Αρκαδίας) με 59,32μ.  Η πρώτη επιβεβαίωσε το όριο (57,50μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και η δεύτερη εξασφάλισε την πρόκριση για την Ιερουσαλήμ.

4 πάνω από το όριο στη σφύρα Κ18

Στη σφυροβολία Κ18 ανδρών (5κ.) οι τέσσερις πρώτοι έριξαν βολές πάνω από το όριο (62,50μ.) που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Νικητής ήταν ο Γιώργος Παπαναστασίου (ΓΣ Κηφισιάς) με 71,88μ., δεύτερος ήταν ο Σοφοκλής Κουβεδάκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) με 71,24μ. Ακολούθησαν τρίτος ο Δημήτρης Κυρίτσης (ΕΑ Πήγασος Λάρισας) με 65,87μ. και τέταρτος ο Κυριάκος Γουμενάκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) με 63,20μ.

Στη σφαιροβολία ανδρών νικητής ήταν ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) με 19,09μ. Ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) ήταν δεύτερος με 18,53μ. Στη σφαιροβολία Κ20 ανδρών (6κ.) πρώτος ήταν ο Δημήτρης Λαζαρίδης (Ολυμπιακή Δομή) με 16,39μ.

Η Τζένγκο 61,37μ.

Πέρα από τα όρια είχαμε και άλλες καλές επιδόσεις από τους Έλληνες ρίπτες. Μία αθλήτρια που ξεχώρισε ήταν η Ελίνα Τζένγκο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στους αγώνες της για τη φετινή σεζόν. Στη διάρκεια του χειμερινού κυπέλλου ρίψεων που διεξάγεται στο Ηράκλειο έριξε μεγάλη βολή στον ακοντισμό, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια. Στο Παγκρήτιο στάδιο, που έγινε ο ακοντισμός, έριξε βολή στα 61,37μ. Είναι δεύτερη στον κόσμο, πίσω από τη Λευκορωσίδα Τατσιάνα Καλάντοβιτς που έχει ρίξει 65,70μ. Η 19χρονη έκανε δύο προσπάθειες, την πρώτη που έριξε 61,37μ. και τη δεύτερη στα 56,48μ. και μετά σταμάτησε.

Ο αγώνας ήταν καλός στον ακοντισμό γυναικών. Μετά την Τζένγκο δεύτερη ήταν η Ιωάννα Μάλλη (Παμμηλιακός) με 52,15μ., τρίτη η Μελπομένη Γρηγοριάδου (ΣΚΑ Δράμας) με 51,20μ. και τέταρτη η Αφροδίτη Μανιού (ΟΦΗ) με 50,27μ.

Ο Τσίτσος 77,44μ.

Καλή εμφάνιση έκανε στον ακοντισμό ο Δημήτρης Τσίτσος που ήταν νικητής με 77,44μ. Ο αθλητής του Θωμά Κυριαζή επέστρεψε από την προετοιμασία του στην Κύπρο και έριξε στην Κρήτη. Έδειξε σε καλή κατάσταση εν όψει της συμμετοχής του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων στη Λεϊρία.

Η Αναγνωστοπούλου αρχή με 58,45μ.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στον πρώτο της φετινό αγώνα στη δισκοβολία έριξε καλύτερη βολή στα 58,45μ. Είναι σε… τροχιά να κυνηγήσει το όριο (60,50μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα το προσπαθήσει στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων στη Λεϊρία. Δεύτερη ήταν η Σοφία Κεσσίδη με 48,74μ.

Αποτελέσματα

Δείτε αποτελέσματα από τους αγώνες πατώντας εδώ

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία