Άλμα εις ύψος
Η Ελεανόρ Πάτερσον σε λιγότερο από 4 χρόνια που αποχώρησε από τον στίβο, έφθασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Ελεανόρ Πάτερσον, επιστροφή… με παγκόσμιο τίτλο

Η Ελεανόρ Πάτερσον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος με 2,02μ. ισοφαρίζοντας το ρεκόρ Αυστραλίας και Ωκεανίας.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελεανόρ Πάτερσον σε λιγότερο από 4 χρόνια που αποχώρησε από τον στίβο, έφθασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Αυστραλή άλτρια είχε αποφασίσει το 2018 να σταματήσει τον πρωταθλητισμό. Αιτία είχε σταθεί η μετεγκατάστασή της από την περιοχή της Βικτόρια στο Σίδνεϊ. Η γεννημένη στη Λιονγκάθα, ένα χωριό περίπου πέντε χιλιάδων κατοίκων, όλο το 2018 είχε κάνει μόνο μερικούς τοπικούς αγώνες στον κλειστό. Σταμάτησε και βρήκε το δρόμο της επιστροφής στον στίβο και στο αγαπημένο της αγώνισμα το ύψος, υπό την καθοδήγηση του προπονητή της Άλεξ Στιούαρτ. Άρχισε να βρίσκει ξανά την εμπιστοσύνη στον εαυτό της και τις ικανότητές της. Το ταλέντο της φυσικά το είχε δείξει στις μικρές ηλικίες. Το 2013 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18 στο Ντόνετσκ. Το 2014 προτίμησε να μην μετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 και να εκπροσωπήσει την πατρίδα της στους Αγώνες Κοινοπολιτείας. Έφθασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Το 2019, λοιπόν, με την επιστροφή της, έκανε έναν αγώνα στις 21 Ιουλίου στο Σίδνεϊ, όπου πέρασε το 1,87μ. Μέσα σε λίγο διάστημα πήρε το «εισιτήριο» πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Τόκιο έφθασε στον τελικό και πήρε την 5η θέση. Φέτος έκανε μια καταπληκτική σεζόν. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Με 2,00μ. έκανε ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ Αυστραλίας και Ωκεανίας. Και τώρα στο Γιουτζίν στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια με 2,02μ. που ισοφάρισε το εθνικό και ηπειρωτικό ρεκόρ. Και έρχονται και οι Αγώνες Κοινοπολιτείας για την 26χρονη άλτρια. Η πανύψηλη, ύψους 1,82μ. «κίουϊ» μπορεί να αφήσει εποχή στο αγώνισμα.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία