Γενικά
Η Σίντνεϊ Μακλάφλιν είπε πως μπορεί να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ η Νταλάιλα Μουχάμαντ λέει ότι η Σίντνεϊ μπορεί και 49 δευτερόλεπτα!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Η Ελλάδα παρούσα στο συνέδριο της WA

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον βρίσκεται ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Σωτήρης Κυρανάκος που μετείχε σε σειρά σεμιναρίων της W.A. Συναντήθηκε και χάρισε μια φανέλα του Μαραθωνίου της Αθήνας στον θρυλικό Γουίλι Μπανκς.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Παρουσία και συμμετοχή στο συνέδριο της World Athletics, που γίνεται παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν, έχει η χώρα μας.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος, είναι στο Όρεγκον και συμμετέχει στη σειρά σεμιναρίων, όπου έχει διοργανώσει η WA και αποσκοπούν στην αναβάθμιση των δράσεων των εθνικών ομοσπονδιών ανά τον πλανήτη. Ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου, αφορά στο πρόγραμμα της WA για την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού την επόμενη οχταετία (2022-2030). Την αρχική παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόε, στο καλωσόρισμα για την έναρξη των εργασιών. Την ανάλυση ωστόσο του προγράμματος ανάλαβε ο Γουίλι Μπανκς, ο πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο τριπλούν, που είναι ο υπεύθυνος της παγκόσμιας εκστρατείας για τον στίβο από την World Athletics. Ο Αμερικανός καλωσόρισε τους καλεσμένους και ταυτόχρονα παρουσίασε τις σκέψεις για τη δημιουργία δράσεων από όλες τις ομοσπονδίες, βασισμένες στις ανάγκες και στις προτεραιότητές της κάθε μίας. Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθούν «πρέσβεις» που θα επικοινωνήσουν αυτή τη δράση. Η Ελλάδα όχι απλά δήλωσε παρών σε αυτό αλλά θα συμμετάσχει και στις συζητήσεις για την ολοκλήρωση των προσπαθειών, που στόχο έχουν να βελτιώσουν πέντε βασικές παραμέτρους: τη «Βελτίωση Εγκαταστάσεων», τα «Εκπαιδευτικά προγράμματα προπονητών- αθλητών», τα «Προγράμματα για τις αναπτυξιακές ηλικίες», τους «Τρόπους συνεργασίας με τους κρατικούς φορείς» και τον «Μαζικό αθλητισμό».

Ο Σωτήρης Κυρανάκος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Γουίλι Μπανκς και μάλιστα, να του χαρίσει το συλλεκτικό μετάλλιο του Μαραθωνίου της Αθήνας. Η Ομοσπονδία, με τον γενικό διευθυντή, Σωτήρη Κυρανάκο, έχει συμμετοχή σε όλα τα worκshop και τις συζητήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες, παράλληλα με το συνέδριο της WA και έδειξε την πρόθεση της να συμμετάσχει δυναμικά μελλοντικά σε ανάλογες δράσεις.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία