Δρόμοι μεσαίων αποστάσεων 800μ.
Ο Χρήστος Κοτίτσας πέτυχε αυτό που κυνηγούσε στη σεζόν, το ρεκόρ στα 800 μέτρα, και μάλιστα ξεπέρασε πολλά εμπόδια που του παρουσιάστηκαν.

Χρήστος Κοτίτσας. Από σαράντα κύματα… 6ος Έλληνας όλων των εποχών!

Ο Χρήστος Κοτίτσας έτρεξε τα 800μ. σε 1.47.00 στη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έγινε ο 6ος καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Χρήστος Κοτίτσας πέτυχε αυτό που κυνηγούσε στη σεζόν, το ρεκόρ στα 800 μέτρα, και μάλιστα ξεπέρασε πολλά εμπόδια που του παρουσιάστηκαν.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μεγάλη κούρσα στον τελικό των 800μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερματίζοντας σε 1.47.00. Πέτυχε ατομικό ρεκόρ και έγινε ο 6ος καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα. Έτσι, άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Αν και μπροστά του έχει την πρόκληση μιας καλής παρουσίας στους Μεσογειακούς Αγώνες. Ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου αναχωρεί την Τρίτη με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή του στίβου για το Οράν.

«Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Θα ταξιδέψω στην Αλγερία, αλλά θα έχω και το μυαλό μου στο ράνκινγκ με την ελπίδα ότι μπορώ να προκριθώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο», λέει στο Stivostime ο κορυφαίος μας δρομέας. «Ήταν η μέρα μου στη Θεσσαλονίκη. Παρότι δεν ξεκίνησε καλά η εβδομάδα, κατάφερα να συγκεντρωθώ, γιατί ήμουν σε καλή κατάσταση και κυνηγούσα στη σεζόν, παρά τα προβλήματα, το ρεκόρ».

Ο Χρήστος Κοτίτσας πέρασε από σαράντα κύματα για να φθάσει στο ρεκόρ στο Καυτανζόγλειο στάδιο. Ως γνωστόν παράλληλα με τις προπονήσεις, εργάζεται. Επιπλέον όμως, έπαθε δηλητηρίαση που τον άφησε εκτός κάποιες ημέρες, στη συνέχεια κόλλησε Covid, που και πάλι τον άφησε πίσω και είχε και το περιστατικό στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Του έγινε αλλαγή στη σειρά από λάθος των διοργανωτών και αφού το ζήτησε ο Έλληνας προπονητής, Δημήτρης Σούλας. Μπήκε στην αργή με αποτέλεσμα να χάσει βαθμούς. Πόντοι για το ράνκινγκ που μετά και το 1.47.00 μπορεί να τους στοιχίσουν την πρόκριση για το Μόναχο. Τώρα θα είναι και σε αναμονή για να γίνει ένα «ξεκαθάρισμα» με τις λίστες, καθώς ειδικά αυτό το Σαββατοκύριακο είναι σε εξέλιξη πολλά πρωταθλήματα χωρών της Ευρώπης.

«Μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες και εφόσον ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το Μόναχο θα δούμε με την προπονήτριά μου τον προγραμματισμό. Σίγουρα αν προκριθώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα βάλω προπόνηση και θα προσπαθήσω να κάνω άλλη μία κούρσα», κατέληξε ο αθλητής του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία