Δρόμοι μεσαίων αποστάσεων 800μ.
Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη την Κυριακή στη διάρκεια των Βαλκανικών Αγώνων και στον Χρήστο Κοτίτσα, οδηγώντας τον ΣΕΓΑΣ σε διαμαρτυρία.

Φάουλ από Έλληνα προπονητή; Γκάφα των διοργανωτών των Βαλκανικών με θύμα τον Χρήστο Κοτίτσα- Επιστολή ΣΕΓΑΣ

Ο Χρήστος Κοτίτσας είχε κληρωθεί στην 1η και καλή σειρά και λίγο πριν από την κούρσα του ενημερώθηκε πως έχει τοποθετηθεί στη 2η σειρά.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη την Κυριακή στη διάρκεια των Βαλκανικών Αγώνων και στον Χρήστο Κοτίτσα, οδηγώντας τον ΣΕΓΑΣ σε διαμαρτυρία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε κληρωθεί στην πρώτη και καλή σειρά στα 800μ. και λίγο πριν από την κούρσα του πληροφορήθηκε πως τρέχει στη δεύτερη σειρά. Πολλοί έμειναν με την απορία, με τους διοργανωτές να ισχυρίζονται πως κάποιος ζήτησε να γίνει αλλαγή. Το μείζον θέμα είναι πως είναι δυνατόν σε μια τέτοια διοργάνωση, να έχει δικαίωμα οποιοσδήποτε, εκτός από τους αρμόδιους υπεύθυνους, να ζητάει κάτι και να του γίνεται το… χατίρι.

Ο ΣΕΓΑΣ μετά το γεγονός και κατόπιν συνεννόησης της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, προχώρησε τη Δευτέρα σε επίσημη διαμαρτυρία. Εστάλη σχετική επιστολή προς την ABAF.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ.

«Επιστολή στην Βαλκανική Ένωση απέστειλε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει διερεύνηση για την αυθαίρετη αλλαγή στις σειρές των 800 μέτρων Ανδρών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών.

Οι διοργανωτές δίχως να ενημερώσουν τους υπεύθυνους της ελληνικής αποστολής τοποθέτησαν τον Χρήστο Κοτίτσα στη δεύτερη σειρά, όπου έτρεχαν οι αθλητές με τους πιο αργούς χρόνους, παρά το γεγονός ότι η επίσημη ενημέρωση που είχε ο ίδιος και ο επικεφαλής της ομάδας, ήταν πως τρέχει στην πρώτη σειρά.

Κανένα από τα μέλη της αποστολής δε ζήτησε την αλλαγή, ενώ δεν είχε προηγηθεί ενημέρωση για αλλαγή, ούτε στον αθλητή, ούτε στον αρχηγό αποστολής, Χρήστο Μελέτογλου. Μάλιστα ο Κοτίτσας ενημερώθηκε πως τρέχει στη δεύτερη σειρά, την ώρα που οι δρομείς εισέρχονταν στον αγωνιστικό χώρο, όπου εκ των πραγμάτων δεν υπήρχαν περιθώρια αντίδρασης.

Σύμφωνα με την προφορική παραδοχή του Ρουμάνου TIC, που προχώρησε στην αλλαγή των σειρών, το αίτημα έγινε από μη διαπιστευμένο προπονητή, ο οποίος ταξίδεψε ιδιωτικά στη Ρουμανία και δεν ήταν μέλος της ελληνικής αποστολής.

Οι διοργανωτές χωρίς να επικοινωνήσουν με τον αρχηγό της ελληνικής ομάδας έκαναν αποδεκτό το αίτημα, άλλαξαν σειρά στον Κοτίτσα και του στέρησαν το δικαίωμα να τρέξει κόντρα σε ισάξιους αθλητές, να διεκδικήσει τη νίκη, πολύτιμους βαθμούς στο ράνκινγκ και ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για το περιστατικό, το οποίο έφερε μεγάλη αναστάτωση στον αθλητή, αλλά και σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής».

Ν’ αναφέρουμε όμως πάντως πως και η προπονήτρια του Χρήστου Κοτίτσα, Πίτσα Παρχαρίδου με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ανέφερε ως τον προπονητή που έκανε την ενέργεια τον Δημήτρη Σούλα. 

Σίγουρα αν έρθει και επίσημα απάντηση, ο ΣΕΓΑΣ δεν θα αφήσει την αυθαίρετη ενέργεια του Έλληνα προπονητή. Όμως μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι διοργανωτές, που προχώρησαν σε αλλαγή, χωρίς να έχουν ενημερώσει τους υπεύθυνους της ελληνικής αποστολής. Δηλαδή, οποιοσδήποτε φοράει διαπίστευση ή εμφάνιση της Εθνικής ομάδας και από οποιαδήποτε χώρα, μπορεί να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια;

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία