Γενικά
Την Κυριακή διεξάγονται στα Χανιά τα Βενιζέλεια. Μετέχουν πολλοί πρωταθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που υπόσχονται καλές επιδόσεις.

Χανιά: Μεγάλες επιδόσεις και ρεκόρ υπόσχονται την Κυριακή τα Βενιζέλεια

Από τις ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζουν Δουβαλίδης, Τσιάμης, Φραντζεσκάκης, Αναστασάκης στους άνδρες και Πεσιρίδου, Σπανουδάκη και Γναφάκη στις γυναίκες.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Την Κυριακή διεξάγονται στα Χανιά τα Βενιζέλεια. Μετέχουν πολλοί πρωταθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που υπόσχονται καλές επιδόσεις.

Αποστολή Χανιά: Τόλης Λελεκίδης

ΑΝΔΡΕΣ

100 μ.: Καλή κούρσα αναμένεται, με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων σπρίντερ. Θα τρέξουν ο πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια Γιάννης Νυφαντόπουλος, με τον Κώστα Ζήκο και τον Παναγιώτη Τριβυζά που προέρχεται από καλό φετινό κατοστάρι με 10.38 που έκανε στα «Βεργώτεια». Μετέχουν ακόμη με στόχο μια καλή επίδοση οι Νικόλας Παναγιωτόπουλος, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Βασίλης Μυριανθόπουλος, Θοδωρής Βροντινός, και Δημήτρης Χρυσάφης. Δυνατά ονόματα και από το εξωτερικό παίρνουν μέρος. Καλύτερος είναι ο Βραζιλιάνος Ντέρικ Σίλβα με 10.10 ατομικό ρεκόρ.

400 μ.: Ο Μιχάλης Παππάς αρχίζει και βρίσκει ρυθμό και μετά το 2ο Αλεξανδρινό μίτινγκ που έτρεξε σε 47.50, είναι έτοιμος για μια καλύτερη επίδοση στα Χανιά. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 46.44 από το 2019. Θα έχει βασικό αντίπαλο τον Σπύρο Δουκατέλη που είχε κάνει καλή εμφάνιση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στα Ιωάννινα τρέχοντας σε 47.44, που είναι και ατομικό του. Και ο Γιάννης Ντέτσικας που έχει κάνει φέτος 47.41 και έχει ρεκόρ 47.36. Από ξένες συμμετοχές θα είναι ο Βέλγος Αλεξάντερ Ντουμ με 45.34 ατομικό.

110 μ. εμπόδια: Πρόσφατα έγινε πατέρας. Ο Κώστας Δουβαλίδης, χαζομπαμπάς πια, είναι το μεγάλο όνομα στα 110μ. εμπόδια. Ο Έλληνας πρωταθλητής θέλει μια καλή κούρσα και να «σβήσει» το φετινό 13.97 που έχει τρέξει ως τώρα στο μίτινγκ στη Λεμεσό. Μετέχει και ο νεαρός Γιάννης Καμαρινός που έχει ατομικό 14.55. Από ξένες συμμετοχές την καλύτερη επίδοση έχει ο Βρετανός Τζέικ Πόρτερ με ατομικό 13.68.

Μήκος: Δυνατός αγώνας αναμένεται στο μήκος ανδρών. Με… φόρα από την Καλλιθέα, αγωνίζονται στα Χανιά ο Ινδός Μουραλί Σρισανκάρ που πήδηξε 8,31μ. και έχει ατομικό 8,36μ. που είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με συγκάτοικο τον Μίλτο Τεντόγλου. Και ο Γάλλος Ζουλς Πομερί που πήδηξε 8,17μ. στην Καλλιθέα που είναι ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ Γαλλίας Κ23. Επίσης, θα είναι ο Γάλλος Ερβάν Κονατέ με 8,05μ.

Από ελληνικής πλευράς είναι Αντώνης Στυλιανίδης που έχει φέτος 7,65 μ. και «κυνηγάει» το 7,72 μ. Ο Νικόλας Ξενικάκης που έχει φέτος 7,48 μ. και ατομικό 7,99 μ., ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης με 7,62 μ. φετινό και 7,74 μ. ατομικό και ο Αλέξανδρος Περιστέρης με 7,58 μ. φετινό και 8,06 μ. ατομικό.

Τριπλούν: Ο Δημήτρης Τσιάμης είναι η σταθερή αξία αγώνισμα και θα προσπαθήσει στα Χανιά να «γράψει» μια καλή επίδοση. Φέτος έχει κάνει 16,61 μ. στα «Παπαφλέσσεια» στην Καλαμάτα. Ο Ανδρέας Πανταζής βρίσκεται στα Χανιά «κουβαλώντας» την καλή εμφάνιση στην Καλλιθέα που πήδηξε 16,49 μ. Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού έχει ατομικό 16,86 μ. Το πιο σημαντικό είναι ότι έδειξε πως έχει ξεπεράσει κάποια προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Μετέχει ο Νίκος Ανδρικόπουλος που έχει ρεκόρ 16,73 μ. Από ξένες συμμετοχές ξεχωρίζουν ο Βρετανός Μπεν Γουίλιαμς με ατομικό 17,22 μ. και ο Αρμένιος Λεβόν Αγκασιάν με 17,16 μ.

Ακοντισμός: Ο Κύπριος Πάρης Μπατζάβαλης θα ρίξει στα Χανιά, ενώ από τις ξένες συμμετοχές ξεχωρίζει ο Τούρκος Εμίν Οντσέλ με 81,37μ. ατομικό.

Σφυροβολία: Πολύ καλός αγώνας αναμένεται στη σφυροβολία. Μετέχουν οι δύο κορυφαίοι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης. Επίσης, ο νεαρός Ορέστης Ντουσάκης. Από τους ξένους ξεχωρίζουν δύο Χιλιανοί πρωταθλητές, ο Γκαμπριέλ Κερ με 77,54 μ. ατομικό και ο Ουμπέρτο Μανσίλα με 77,50 μ. ατομική επίδοση.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

100 μ.: Η Ραφαέλα Σπανουδάκη επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά το ατύχημα που είχε στην Κεφαλλονιά – όταν της έπεσε ένα βαράκι στο πόδι και αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή της στα Βεργώτεια – με στόχο να κυνηγήσει γρήγορους χρόνους. Η αυριανή είναι η πρώτη κούρσα για την αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη από το 11.31 (2,9) στα 100 μ. και το 23.33 στα 200 μ., στους διασυλλογικούς αγώνες της Αθήνας.

Στα 100 μ. συνεχίζει τους αγώνες της η Άρτεμις Αναστασίου, μία εβδομάδα από το 23.35 στα 200 μ στο μίτινγκ των Παπαφλεσσείων, που δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Η Σάνον Ράι (ΗΠΑ) με φετινό 11.24 και οι Γκλόρια Χούπερ (Ιταλία) και Αριάλις Ζοσέφα Καντούλα (Πορτογαλία) με 11.24 και 11.22, από πέρυσι, θα παίξουν ρόλο στην κούρσα.

400 μ.: Δυνατή κούρσα θα γίνει στα 400 μ. των γυναικών με τις Ανδριάνα Φέρρα, Δέσποινα Μουρτά, Άννα Κιάφα, Κορίνα Πολίτη και Μαρίτα Αργυρού να διεκδικούν γρήγορους χρόνους. Στην επίτευξη δυνατών χρόνων θα συμβάλει και η παρουσία των Βερόνικα Ντρίγιασιτς (Κροατία) και Εμέλ Σανλί- Κιρσίν (Τουρκία) με φετινά 54.05 και 54.29.

100 μ. εμπόδια: Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ψάχνει την επίδοση που δεν κατάφερε να πετύχει στην Καλαμάτα, όπου αναγκάστηκε να σταματήσει μετά τη σύγκρουση με την αθλήτρια στον διπλανό  διάδρομο. Η αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση και στην ουσία στα Χανιά θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν. Η Αναΐς Καραγιάννη ξεχώρισε στην Καλαμάτα με το 13.27, επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και δείχνει πως έχει περιθώριο για ακόμη γρηγορότερους χρόνους στη σεζόν. Η Κύπρια Ναταλία Χριστοφή έχει κάνει φέτος 13.17 και «βλέπει» ακόμη καλύτερες επιδόσεις, ενώ ιδιαίτερα ανταγωνιστική θα είναι η Ρουμάνα Αναμαρία Νέστεριουκ (Ρουμανία) με 13.07.

400 μ. εμπόδια: Η Δήμητρα Γναφάκη θα κάνει την πρώτη της κούρσα στα χαμηλά εμπόδια με στόχο να ξεκινήσει τη χρονιά όσο καλά ολοκλήρωσε (πρόωρα λόγω covid-19) την προηγούμενη. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη, που πέρυσι έφτασε το ατομικό της ρεκόρ στα 57.00, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το μόνο που την ανησυχεί είναι το γεγονός ότι την Παρασκευή έκανε εκτάκτως εξαγωγή φρονιμίτη.

Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει η Γιάνκα Μονλάρ με φετινό 56.03, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή της νεαρότερης Βασιλικής Μητσιούλη, που με φετινό 60.21, έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Κ20.

Επί κοντώ: Η Ελένη Πόλακ θα είναι παρούσα στο μίτινγκ «Βενιζέλεια- Χανιά», σε έναν αγώνα όπου θα επιδιώξει να βρει το ρυθμό της και μαζί τον δρόμο για επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της.  Η αθλήτρια έχει κάνει πετύχει φέτος 4,40 μ. από τους διασυλλογικούς αγώνες στον Άγιο Κοσμά. Η Αλίνα Φλώρου – Δημητριάδου συνεχίζει τους αγώνες της, λίγες ημέρες από τα 4.05 μ., επίδοση που ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ κι έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20. Ανοδική περίοδο διανύει και η 17χρονη Ηλιάνα Τριανταφύλλου, που έχει περάσει στη διάρκεια του ανοιχτού τα 4,05 μ. κι έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία