Σκυταλοδρομία 4x400μ.
Έχουν φάει με το κουτάλι τους τελικούς σε μεγάλες διοργανώσεις στην σκυταλοδρομία 4x400μ. με το Βέλγιο τα αδέλφια Κέβιν και Τζόναθαν Μπορλέ.

Μπορλέ: «Στους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες το… μετάλλιο»!

Φέτος η Εθνική ομάδα 4x400μ. του Βελγίου με τα αδέλφια Μπορλέ στη σύνθεσή της κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Έχουν φάει με το κουτάλι τους τελικούς σε μεγάλες διοργανώσεις στην σκυταλοδρομία 4×400μ. με το Βέλγιο τα αδέλφια Κέβιν και Τζόναθαν Μπορλέ.

Παρόλα αυτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ένα μετάλλιο. Μάλιστα, τέσσερις φορές έχουν φθάσει στην… πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο είχαν πάρει την 4η θέση με 2.59.33 σημειώνοντας εθνικό ρεκόρ και έχασαν το χάλκινο από τους Βρετανούς που είχαν τερματίσει σε 2.58.81. Το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο είχαν μείνει στην 5η θέση με 3.01.83. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο είχαν καταλάβει την 4η θέση με 2.58.52 που ήταν εθνικό ρεκόρ, όπου στην ομάδα ήταν και ο τρίτος από τα αδέλφια Μπορλέ, ο Ντίλαν. Το χάλκινο μετάλλιο είχαν πάρει οι Μπαχάμες με 1.58.49. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν πέρσι στο Τόκιο είχαν πάρει πάλι την 4η θέση με 2.57.88 που ήταν νέο ρεκόρ Βελγίου, όπου είχε τρέξει και ο Ντίλαν με τον Κέβιν, αλλά όχι ο Τζόναθαν. Το χάλκινο μετάλλιο είχε πάρει η Μποτσουάνα με 2.57.27.

Τώρα ο Κέβιν και ο Τζόναθαν Μπορλέ στοχεύουν για την πέμπτη τους συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, όπως είπαν στην «Sporza». «Ένα ολυμπιακό μετάλλιο είναι το έπαθλο που ακόμη μας λείπει. Αν αυτό επιτευχθεί, αυτό θα ήταν πραγματικά το αποκορύφωμα. Η κορυφή. Αλλά έχω μάθει επίσης, ότι δεν θα είναι εύκολο», δήλωσε ο Κέβιν.

Το Βέλγιο έχει κατακτήσει τρία χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το 2011 στη Νταεγού (φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras), το 2019 στη Ντόχα και φέτος στο Γιουτζίν. Επίσης, έχουν τρία μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλειστού, χάλκινο στο Μπέρμιγχαμ το 2018, ασημένιο το 2010 στη Ντόχα και χρυσό φέτος στο Βελιγράδι.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία