Διεθνή
Μια νέα «αποστασία» Κουβανού αθλητή υπάρχει, όπως φαίνεται. Ο Λέστερ Λεσκόι δεν επέστρεψε στη βάση της Εθνικής ομάδα του στην Καστεγιόν.

«Αποστάτης» ο Λέστερ Λεσκόι- Δεν γύρισε στη βάση της Κούβας στην Καστεγιόν

Ο Λέστερ Λεσκόι είχε αγωνιστεί στον προκριματικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μια νέα «αποστασία» Κουβανού αθλητή υπάρχει, όπως φαίνεται. Ο Λέστερ Λεσκόι δεν επέστρεψε στη βάση της Εθνικής ομάδα του στην Καστεγιόν.

Όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα, ο 20χρονος άλτης, μετά το μίτινγκ στο Βελιγράδι, δεν γύρισε στο κέντρο που έχει η κουβανική ομάδα στην Καστεγιόν. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο τεχνικός διευθυντής των Κουβανών αθλητών Ντάνιελ Οσόριο. Μίλησε στην αθλητική εφημερίδα JIT.

Συγκεκριμένα ο Λεσκάι από την Καστεγιόν ταξίδεψε στο Βελιγράδι, αγωνίστηκε τη Δευτέρα στο μίτινγκ και δεν επέστρεψε.

Ο νεαρός ταλαντούχος άλτης, είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18 το 2017 στο Ναϊρόμπι.

Ήταν ένας από τους τρεις Κουβανούς που μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και ήταν αντίπαλοι του μετέπειτα ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου. Ο Λεσκάι με 7,69μ. στον προκριματικό του μήκους είχε μείνει εκτός τελικού. Αντίθετα Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία και Μαϊκέλ Μάσο είχαν περάσει και στη συνέχεια ως γνωστόν κατέκτησαν το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Ο Λέστερ Αλσίντες Λεσκόι Γκέι, όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του, έχει ατομικό ρεκόρ 8,28μ. Το μέλλον του τώρα είναι αβέβαιο, αλλά σίγουρα θα έχει προσφορές για να εκπροσωπήσει άλλες χώρες. Η «αποστασία» του προστίθεται σε άλλες, όπως το κορυφαίου τριπλουνίστα Τζόρνταν Ντίαζ που πήρε την ισπανική υπηκοότητα.

Campeón juvenil de atletismo cubano deserta en Europa

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία