Διεθνή
Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα.

Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (3/1/2023)

Το Stivostime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Οι Λέονι Σπρίνγκερ και Στέφαν Σμιντ άρχισαν να δουλεύουν ως υπάλληλοι στην ομοσπονδία στίβου της Αυστρίας. Επίσης, η Τζινέλ Σίπερ από την Αγία Λουκία, άλτρια του ύψους με ρεκόρ 1,96μ. αι φιναλίστ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, θα βοηθήσει στις προπονήσεις αλμάτων στην ένωση στίβου του Σάλτσμπουργκ.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Σε αγώνα στο Λι Βάλεϊ ο Βρετανός Νίκλας Μπέικερ, που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, έτρεξε τα 300μ. σε 34.44, ενώ ο συμπατριώτης του Νταν Πούτμαν κέρδισε τα 400μ. σε 47.14 που είναι ατομικό του ρεκόρ.

ΓΑΛΛΙΑ: Παραδοσιακά δόθηκε στη δημοσιότητα την 1η Ιανουαρίου η ανάδειξε της Λεγεώνας της Τιμής για 340 προσωπικότητες. Ανάμεσά τους ο Στεφάν Ντιαγκανά, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. εμπόδια. Επίσης, χρίστηκε η πρώην πρωταθλήτρια σφυροβολίας Κατρίν Μογιόν ντε Μπεκ, η οποία είναι συμπρόεδρος της επιτροπής κατά της βίας και των διακρίσεων στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Γαλλίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο Γερμανός σφαιροβόλος Ρολφ Όστεραϊχ. Το 1976 είχε ρίξει 22,11μ. που θα ήταν παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά δεν αναγνωρίστηκε γιατί ήταν αγώνας χαμηλού επιπέδου.

ΤΡΙΕΡ: Στον αγώνα που έγινε στο Τρίερ η Γερμανίδα Γκέζα- Φελίτσιτας Κράουζε, που είναι τριών μηνών έγκυος, τερμάτισε στην 20η θέση με 17.31.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Η AIPS ανέδειξε τις κορυφαίες εγκαταστάσεις για το 2022. Η Ένωση Αθλητικών Συντακτών αποφάσισε να χωρίσει τις διοργανώσεις πολλαπλών αθλημάτων από τις διοργανώσεις ενός αθλήματος. Στην κατηγορία πολλαπλών αθλημάτων ξεχώρισαν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και οι Αγώνες Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ. Για τα μεμονωμένα πρωταθλήματα το κέντρο Τύπου για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στο Κατάρ. Εκτιμήθηκαν και οι υπηρεσίες Τύπου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Βουδαπέστη και το Euro γυναικών στην Αγγλία.

ΗΠΑ: Η Σίντνεϊ Μακλάφλιν επανέλαβε τη νίκη της το 2021 με το 100% των πόντων για τον τίτλο της αθλήτριας του 2022 στις ΗΠΑ από το Track and Field news. Ακολούθησαν πολύ κοντά μεταξύ τους τέσσερις αθλήτριες οι Τσέις Ίλεϊ, Μπρουκ Άντερσεν, Βαλάρι Όλμαν και Έιθινγκ Μο. Στην 6η θέση ήταν η Κάρα Γουίνγκερ και την πρώτη δεκάδα έκλεισαν Σάντι Μόρις, Άννα Χολ, Κέιτι Ναζότ και Άμπι Στάινερ. Η Μακλάφλιν, που κέρδισε δύο συνεχόμενες φορές, ισοφάρισε την Γκέιλ Ντίβερς που είχε αναδειχθεί κορυφαία το 2002 και το 2003.

ΜΑΟΥΝΤΕΝ ΒΙΟΥ: Ο Νόα Λάιλς αναδείχθηκε για τρίτη φορά αθλητής της χρονιάς στις ΗΠΑ από το Track and Field news. Είχε κερδίσει τον τίτλο το 2018 και το 2019. Μόνο τέσσερις αθλητές στην ιστορία έχουν κερδίσει πάνω από δύο φορές, οι Καρλ Λιούις, Μάικλ Τζόνσον, Έντουιν Μόουζες και Άστον Ίτον. Δεύτερος στη ψηφοφορία ήταν ο Ράιαν Κρούζερ και τρίτος ο Μάικλ Νόρμαν, πολύ κοντά με τον τέταρτο Φρεντ Κέρλι και τον πέμπτο Τζο Κόβακς. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Γκραντ Χόλογουεϊ, Κρις Νίλσεν, Γκραντ Φίσερ, Ρέι Μπέντζαμιν και Έριον Νάιτον.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σε αγώνα ανωμάλου δρόμου στο Μπεσαΐν στα 10χλμ. νικητής ήταν ο Μαροκινός Χισάμ Σιγκουένι με 28.48.

ΓΚΑΛΝΤΑΚΑΓΙΟ: Στον αγώνα ανωμάλου δρόμου στη μνήμη Ραμόν Γκιλ στο Γκαλντακάγιο νικητής στα 8,488μ. ήταν ο Ισπανός Σέρχιο Χιμένες με 25.22 και στις γυναίκες η συμπατριώτισσά του Λίδια Κάμπο που κάλυψε τα 4,248μ. σε 14.20.

ΚΡΕΒΙΛΕΝΤΕ: Στον αγώνα 10χλμ. στο Κρεβιλέντυε νικητές ήταν οι Ισπανοί Μιγκέλ Άνχελ Μπαρτσόλα με 30.34 και η Γέσικα Μας με 35.44.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Η WADA δημοσιοποίησε τη νέα λίστα των απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων που τίθεται σε ισχύ το 2023. Μεταξύ των κύριων σημείων είναι το παυσίπονο «tramadol» που πλέον δεν θα απαγορεύεται, ενώ η κάνναβη παραμένει απαγορευμένη εντός αγώνων.

ΚΕΝΥΑ: Η Ντόρκας Τζεπτσίρτσιρ θα είναι το μεγάλο όνομα που θα τρέξει το Σάββατο στο περιφερειακό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου του κεντρικού Ριφτ στο Ελντορέτ. Στους άνδρες ξεχωρίζει η συμμετοχή του Μάκσιον Κιπμγκέτιτς.

ΜΟΝΑΚΟ: Η World Athletics δημοσιοποίησε δέκα λόγους που πρέπει να αναμένουμε για το 2023 στον στίβο. Ο πρώτος λόγος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη και ο δεύτερος λόγος η Πίεση Ορίων (Pushing Boundaries) για κατάρριψη ρεκόρ, το τρίτο η Νέα Εποχή για τις νέες χώρες που αναδεικνύονται στην κορυφή. Ακόμη αναμετρήσεις στα σπριντ, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τρεξίματος στη Ρίγα, η «κόντρα» των Αμερικανών Ράιαν Κρούζερ και Τζο Κόβακς στη σφαιροβολία, οι προσδοκίες για «νταμπλ» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως για παράδειγμα από Σίντνεϊ Μακλάφλιν, Σόνι Μίλερ- Ουίμπο, Φρεντ Κέρλι και Γιούλιμαρ Ρόχας, το Continental Tour Gold που επεκτείνεται, οι μονομαχίες στις αποστάσεις και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στο Μπάθερστ.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: «Το 2022, συνεχίσαμε σταδιακά τις δραστηριότητές μας με τον πιο όμορφο τρόπο, ιδιαίτερα με το Αφρικανικό Πρωτάθλημα στο Μαυρίκιο, μια επιτυχημένη διοργάνωση από όλες τις απόψεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Καλκάμα Μάλμπουμ στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. «Θα ήθελα επίσης να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να εκφράσω την ικανοποίησή μου σε όλες τις ομοσπονδίες- μέλη για τις ακούραστες δεσμεύσεις τους δίπλα στην CAA. Χάρη σε αυτές τις προσπάθειες που η Αφρική έχει επιτύχει τώρα ρεκόρ στην ιστορία της σε διεθνές επίπεδο», είπε και πρόσθεσε: «Σήμερα η Αφρική γίνεται όλο και περισσότερο ουσιαστικό στοιχείο για την ανάπτυξη του στίβου σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, από τις 29 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν, με τη βοήθεια του Θεού, τα αφρικανικά μας πρωταθλήματα Κ18 και Κ20 στη Λουζάκα στη Ζάμπια».

ΤΟΥΡΚΙΑ: Περισσότεροι από 600 αθλητές και αθλήτριες θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του 2023 στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν τον καινούριο στίβο στην Atakoy Arena. Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η «Mondo» θα προσφέρει μια νέα επιφάνεια στους διοργανωτές. Το προϊόν Sportflex Super X 720 θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα πίστα. Περισσότερα από 6.400 τετραγωνικά μέτρα θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της «Mondo» στην έδρα της στην Άλμπα και θα σταλούν στην τουρκική πόλη.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία