Άλμα εις μήκος
Ο Γιώργος Πομάσκι επέστρεψε στην Ελλάδα με τον Μίλτο Τεντόγλου κουβαλώντας άλλη μια επιτυχία, το διαμάντι από τη νίκη στο μήκος στη Ζυρίχη.

Ο Γιώργος Πομάσκι αποχαιρέτησε τη σεζόν με τον Μίλτο Τεντόγλου: «It’s a wrap… που λέει και η εγγονή μου»! Οι 22 αγώνες του Έλληνα πρωταθλητή

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε 22 αγώνες μέσα στο 2022 σε κλειστό και ανοιχτό στίβο και κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο κλειστού, ασημένιο στο Παγκόσμιο ανοιχτού και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Γιώργος Πομάσκι επέστρεψε στην Ελλάδα με τον Μίλτο Τεντόγλου κουβαλώντας άλλη μια επιτυχία, το διαμάντι από τη νίκη στο μήκος στη Ζυρίχη.

Ο κορυφαίος προπονητής ανέβασε και μια φωτογραφία από την επιστροφή από την ελβετική πόλη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ και έγραψε: «It’s a wrap που λέει και η εγγονή μου. Μια καλή χρονιά έλαβε τέλος!». Μια φράση που χρησιμοποιείται στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση και αφορά το τέλος μιας σκηνής.

Έτσι και ο Έλληνας πρωταθλητής με τον προπονητή του έριξαν την αυλαία μιας ακόμη σεζόν. Μιας μακριάς αγωνιστικής χρονιάς, μεγάλων επιτυχιών. Ξεκίνησε από τον περασμένο Μάρτιο με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Συνεχίστηκε με το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν τον περασμένο Ιούλιο και στη συνέχεια τον Αύγουστο με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Το «κερασάκι στην τούρτα» θα λέγαμε ήρθε την περασμένη Πέμπτη με τη νίκη στη σειρά Diamond League στη Ζυρίχη. Μια εκπληκτική σεζόν για τους δύο, που κρατούν χαμηλό προφίλ, θα ξεκουραστούν και θα επιστρέψουν για τη νέα σεζόν. Ένα δυνατό 2023, όπου υπάρχει στο πρόγραμμα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στη Βουδαπέστη.

Πάντως, τα συγχαρητήρια ανήκουν και στους δύο. Γιατί ο Γιώργος Πομάσκι κατάφερε να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τον Μίλτο Τεντόγλου για μεγάλο διάστημα. Δεν ήταν μόνο οι κορυφώσεις που χρειάζονταν για τις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και η παρουσία του σε πολλούς αγώνες. Παρά το βαρύ πρόγραμμα «τίμησε» με την συμμετοχή του πολλά μίτινγκ. Όπως τα «Βεργώτεια» στο Αργοστόλι, τα «Παπαφλέσσεια» στην Καλαμάτα κ.α. Ο Γιώργος Πομάσκι ξέρει τη σημασία να αγωνίζεται στην Ελλάδα ο Έλληνας πρωταθλητής. Ένα παράδειγμα προς μίμηση. Τον διατήρησε σε υψηλό επίπεδο. Με μεγάλα άλματα κιόλας στο μήκος. Με 8,52μ. στο Μόναχο που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και 8,42μ. που έκανε για τη νίκη του στη Ζυρίχη. Ν’ αναφέρουμε ό,τι ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε 22 αγώνες στη σεζόν, 5 στον κλειστό και 17 στον ανοιχτό, συμπεριλαμβανομένου των προκριματικών στο Παγκόσμιο του Γιουτζίν, του Ευρωπαϊκού στο Μόναχο και του Πανελληνίου στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι αγώνες του Μίλτου Τεντόγλου το 2022

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία