Διεθνή
Αγγλία: Αυτές είναι οι 10χρονες που τρέχουν τα 5 χλμ. κάτω από 20 λεπτά

Αγγλία: Αυτές είναι οι 10χρονες που τρέχουν τα 5 χλμ. κάτω από 20 λεπτά

H Ιζαμπέλ και η Ιβ Μπέντοου τερμάτισαν σε 19,12 και 19,47 αντίστοιχα στο parkrun του Μπίρκενχεντ στην Αγγλία

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Αγγλία: Δύο αδερφάκια (κοριτσάκια) και, μάλιστα, δίδυμα έχουν κάνει τη διαφορά στο τρέξιμο στη Βρετανία, αφού διανύουν τα 5 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 20 λεπτά.

H Ιζαμπέλ και η Ιβ Μπέντοου τερμάτισαν σε 19,12 και 19,47 αντίστοιχα στο parkrun του Μπίρκενχεντ, εξασφαλίζοντας τις πρώτες δύο θέσεις το Run Britain.

Οι 10χρονες αδερφές, οι οποίες διαθέτουν τους καλύτερους χρόνους της χώρας σε επίπεδο U11, ανήκουν στη Wirral AC και μετέχουν τακτικά στο cross country του Manchester League.

«Αισθάνθηκα εκστασιασμένη την ημέρα που πέτυχα τον χρόνο, αλλά εξαντλημένη. Όταν έμαθα ότι ήμουν η πρώτη U11 στο Run Britain, ήμουν πραγματικά πολύ περήφανη», είπε η Ιζαμπέλ.

Η Ιβ χάρηκε, με τη σειρά της, για τη 2η θέση και δήλωσε τα εξής: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να τερματίσω κάτω από τα 20 δευτερόλεπτα. Ειδικά στα μισά της διαδρομής ήθελα να σταματήσω, αλλά πίεσα τον εαυτό μου και πραγματικά χάρηκα που το έκανα».

Έτσι ξεκίνησαν την πορεία τους τα κορίτσια από την Αγγλία

Η Ιζαμπέλ άρχισε να τρέχει τον χειμώνα του 2020 σε ηλικία 9 ετών, ενώ η αδερφή της επικεντρώθηκε στο ποδόσφαιρο.

Τον επόμενο Ιούνιο η Ιζαμπέλ έλαβε μέρος στον πρώτο αγώνα και κέρδισε τα 75μ.

«Μέχρι τότε δεν είχαμε ιδέα ότι ήταν γρήγορη, απλώς καταλάβαμε ότι της άρεσε να τρέχει και ήταν αποφασισμένη. Την πήγαμε στον επόμενο αγώνα τον Ιούλιο και απέδωσε περίφημα, κερδίζοντας δύο μετάλλια», είπε η μαμά Κάρεν για την Ιβ.

Εμπνευσμένες από τις νίκες τους, οι δίδυμες αδερφές άρχισαν να προπονούνται μία φορά την εβδομάδα με την ομάδα Wirral AC.

Όταν τελείωσε η σεζόν του στίβου, άρχισαν να κάνουν cross country, λαμβάνοντας μέρος στο Manchester Cross Country League 21/22/

Παράλληλα εκπροσώπησαν το Μέρσεϊσαϊντ στα National Schools Events (σ.σ. σχολικές διοργανώσεις).

Όπως όλα δείχνουν, το μέλλον τους ανήκει…

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία