Ο Μίλτος Τεντόγλου πρόσθεσε άλλον έναν τίτλο στην καριέρα του. Πήρε το 1ο του διαμάντι κερδίζοντας τον τελικό στη Ζυρίχη στο μήκος με 8,42μ.

Έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κερδίζει τον τελικό της σειράς της World Athletics στην ιστορία. Έκλεισε έτσι, ιδανικά μια μεγάλη σεζόν και είναι σημαντικό ότι διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο για περίπου επτά μήνες. Ξεκινώντας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι τον περασμένο Μάρτιο, όπου έφθασε στο χρυσό μετάλλιο. Μετά από πολλούς αγώνες σε μίτινγκ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στο Γιουτζίν τον περασμένο Ιούλιο. Και τον Αύγουστο που μας πέρασε διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο Μόναχο. Μάλιστα, το πέτυχε με 8,52μ. που ήταν η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και ρεκόρ αγώνων. Και έφθασε μέχρι τον Σεπτέμβριο και ταξίδεψε στην ελβετική πόλη με τους περισσότερους βαθμούς. Επιβεβαίωσε στον αγώνα τον τίτλο του φαβορί, πραγματοποιώντας ένα ακόμη μεγάλο άλμα στα 8,42μ. (0,0) που του έδωσε την πρώτη θέση. Για την επιτυχία του πήρε την wild card για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 στη Βουδαπέστη και χρηματικό έπαθλο 30.000 δολάρια. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι όταν απειλήθηκε από τον Αμερικανό Μαρκίς Ντέντι που προηγούνταν μετά την τέταρτη προσπάθεια με 8,16μ., απάντησε στο πέμπτο άλμα με 8,33μ. (+0,3) και στο έκτο και τελευταίο πήγε πιο μακριά στα 8,42μ.

Ν’ αναφέρουμε ότι η Ελλάδα κερδίζει συνολικά για 6η φορά αγώνα Diamond League. Η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν η πρώτη που το κατάφερε το 2015 στο επί κοντώ και ακολούθησαν οι τέσσερις νίκες της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ (2016, 2017, 2018, 2019).

Αποτέλεσμα

Φωτογραφία: World Athletics