Άλμα επί κοντώ
Η Κατερίνα Στεφανίδη θα διεκδικήσει την Τετάρτη το 5ο διαμάντι στο επί κοντώ στον τελικό της σειράς Diamond League που διεξάγεται στη Ζυρίχη.

Η Κατερίνα Στεφανίδη φλερτάρει με το 5ο διαμάντι την Τετάρτη στη Ζυρίχη! Οι νικήτριες στα Diamond League

Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει κερδίσει τέσσερις φορές στον τελικό της σειράς Diamond League στο επί κοντώ το 2016, 2017, 2018 και 2019.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα διεκδικήσει την Τετάρτη το 5ο διαμάντι στο επί κοντώ στον τελικό της σειράς Diamond League που διεξάγεται στη Ζυρίχη.

Αν κάποια ξέρει από… διαμάντια, σίγουρα είναι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που έχει κερδίσει τέσσερις φορές το 2016, 2017, 2018 και 2019. Τις περισσότερες από κάθε αθλήτρια στο επί κοντώ. Μπορεί φέτος να μην είναι το φαβορί, αλλά παραμένει στην ελίτ του αγωνίσματος. Το απέδειξε φέτος φθάνοντας στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και με την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Βελτιώθηκε δύο φορές στους μεγάλους αγώνες, με 4,70μ. στις ΗΠΑ και 4,75μ. στη Γερμανία. Θα ήθελε να κλείσει με μια καλή εμφάνιση στην ελβετική πόλη. Η ολυμπιονίκης μας αγωνίστηκε τελευταία φορά και πάλι στην Ελβετία, στο μίτινγκ στη Λοζάνη στις 26 Αυγούστου όπου πέρασε τα 4,50μ.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 18:30 (ώρα Ελλάδας). Μετέχουν επτά άλτριες, μετά και την ολοκλήρωση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο του D.L. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ ήταν δεύτερη μαζί με την Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ με 26β. και πρώτη ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 31β. Η τελευταία είναι το φαβορί για τη νίκη, που θα τη θέλει μετά και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Όρεγκον, όπου έχασε από τη συμπατριώτισσά της Κέιτι Ναζότ. Εκτός από την Μόρις και την Σούτεϊ, θ’ αγωνιστεί και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Φινλανδή Βίλμα Μούρτο και η πρωταθλήτρια στους Αγώνες Κοινοπολιτείας Αυστραλή Νίνα Κένεντι. Απούσα λόγω τραυματισμού θα είναι η Βρετανίδα Χόλι Μπράντο.

Οι συμμετοχές

Οι νικήτριες στα Diamond League

2010 Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία)

2011 Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία)

2012 Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία)

2013 Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία)

2014 Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία)

2015 Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα)

2016 Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)

2017 Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)

2018 Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)

2019 Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)

2020 –

2021 Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία- Ανεξάρτητη)

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία