Δισκοβολία
Η Γερμανίδα Ναντίν Μιούλερ αγωνίστηκε την Κυριακή στο Βερολίνο για τελευταία φορά, αφού αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Τέλος εποχής για την Ναντίν Μιούλερ

Η Ναντίν Μιούλερ κατέκτησε δύο μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ασημένιο το 2011 στη Νταεγού και χάλκινο το 2015 στο Πεκίνο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Γερμανίδα Ναντίν Μιούλερ αγωνίστηκε την Κυριακή στο Βερολίνο για τελευταία φορά, αφού αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Η 36χρονη αποφάσισε να σταματήσει και ήθελε να το κάνει στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου ήταν ο πρώτος της μεγάλος διεθνής αγώνας.

«Το αντίο ήταν ακόμα πιο ωραίο από ό,τι μπορούσα να φανταστώ. Ο κύκλος έκλεισε στο Βερολίνο, επειδή η διεθνής καριέρα μου ξεκίνησε από το Ολυμπιακό στάδιο το 2009, όταν κατέλαβε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήταν πολύ διασκεδαστικό, ακόμα κι αν ήταν δακρύβρεχτο», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο ISTAF την περασμένη Κυριακή πήρε την 8η θέση με βολή στα 55,73μ.

Η Ναντίν Μιούλερ δεν κατάφερε να φθάσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε μεγάλες διοργανώσεις, όμως ήταν παρούσα στους τελικούς και πήρε τα άλλα χρώματα των μεταλλίων. Κατέκτησε το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 στη Νταεγού και το χάλκινο το 2015 στο Πεκίνο. Έχει πάρει και δύο ασημένια μετάλλια στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2012 στο Ελσίνκι και του 2018 στο Βερολίνο. Ήταν 6η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 68,89μ. Είναι η δεύτερη καλύτερη Γερμανίδα μετά την Φράνκα Ντιτς και μετά τις Ανατολικερμανίδες που μεσουράνησαν τις δεκαετίες ’70 και ’80.

Φωτογραφία: World Athletics

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία