Άλμα εις μήκος
Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και διατήρησε τον τίτλο του με άλμα στα 8,52μ.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Πρωταθλητής Ευρώπης ξανά ο σπουδαίος Μίλτος Τεντόγλου με 8,52μ. ρεκόρ αγώνων

Ο Μίλτος Τεντόγλου χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιο και μάλιστα χρυσό, στο Μόναχο, το 13ο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και 31ο συνολικά.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και διατήρησε τον τίτλο του με άλμα στα 8,52μ.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον τελικό ο Έλληνας πρωταθλητής που έδειξε την κλάση του. Από την αρχή έδειξε τις διαθέσεις του, όταν στην πρώτη του προσπάθεια προσγειώθηκε κοντά στα 8,50μ., αλλά ήταν άκυρος για λίγο. Στη συνέχεια στο δεύτερο άλμα του πήγε στα 8,23μ. και ήδη καθάρισε τον τελικό, καθώς ήταν μακριά οι αντίπαλοί του. Όμως επιβεβαίωσε και την καλή του κατάσταση και στο τρίτο άλμα πήγε στα 8,35μ. και στο 4ο έκανε τη μεγάλη επίδοση, βγάζοντας άλμα στα 8,52μ. που πέτυχε και τον άλλον στόχο που είχε θέσει, να σπάσει το ρεκόρ αγώνων. Το προηγούμενο είχε ο Γερμανός Κρίστιαν Ράιφ με 8,47μ. από το 2010. Είναι επίσης, η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο για το 2022.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, καθώς είχε κερδίσει και το 2018 στο Βερολίνο. Έτσι, μετά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, πρόσθεσε φέτος και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Ελλάδα άνοιξε το χορό των μεταλλίων το πρωί με το χρυσό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και το βράδυ ήρθε το δεύτερο χρυσό με τον Μίλτο Τεντόγλου. Η Ελλάδα έφθασε τα 31 μετάλλια στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και αυτό είναι το 13ο χρυσό μετάλλιο, ενώ παραμένουν 7 τα ασημένια και 11 τα χάλκινα.

Τα άλματά του κατά σειρά ήταν: Άκυρο (+0,5), 8,23μ. (+0,2), 8,35μ. (-1,3), 8,52μ. (+0,3), -, -.

Τα άλλα δύο μετάλλια κρίθηκαν με τις δεύτερες προσπάθειες, αφού τρεις άλτες έκαναν 8,06μ. Τελικά όμως ο Βρετανός Τζέικομπ Φίντσαμ- Ντιούκς δεν είχε κάνει αυτή την επίδοση. Ενώ είχαν βγει τα τελικά αποτελέσματα και ο Βρετανός πανηγύρισε με τη σημαία της πατρίδας του, έγινε ένσταση από τους Γάλλους. Δικαιώθηκαν και μαζί ο Ζουλς Πομαρί. Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ με 8,06μ. και καλύτερο δεύτερο άλμα 7,95μ. πήρε το ασημένιο μετάλλιο και ο Ζουλς Πομερί με δεύτερο καλύτερο 7,85μ. πήρε το χάλκινο.

Αποτέλεσμα

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία