Βάδην
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με φοβερή εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο με χρόνο 2:47.00.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Ονειρική Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35χλμ. βάδην

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο Μόναχο, το 30ο στο σύνολο και το 12ο χρυσό στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με φοβερή εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο με χρόνο 2:47.00.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν από την αρχή στο προπορευόμενο γκρουπ, έκανε την αλλαγή μετά τα μισά της κούρσας και δεν απειλήθηκε μέχρι τον τερματισμό. Η βαδίστρια του Ναπολέων Κεφαλόπουλου έγραψε ιστορία στο Μόναχο κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο για το βάδην για την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Και γενικά μετάλλια στο βάδην στη διοργάνωση. Η Ελλάδα πήρε το πρώτο μετάλλιο στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ο αριθμός των μεταλλίων έφθασε τα 30 (12-7-11) και είναι το 12ο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η αθλήτρια από την Καρδίτσα είχε δείξει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όταν έφθασε στην 4η θέση στα 35χλμ. βάδην. Ταξίδεψε στη γερμανική πόλη ως ένα από τα φαβορί και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο φθάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης, στη μεγαλύτερη επιτυχία τη καριέρας της.

Σε ό,τι αφορά το βάθρο, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήταν πρώτη με 2:47.00, δεύτερη ήταν η Ισπανίδα Ρακέλ Γκονζάλες με 2:49.10 και τρίτη η Ουγγαρέζα Βικτόρια Μανταράς με 2:49.58 που είναι ατομικό της ρεκόρ.

Στην κούρσα υπήρχαν άλλες δύο ελληνικές συμμετοχές, με την Έφη Κουρκουτσάκη να τερματίζει στην 16η θέση με 3;07.42, ενώ η Κυριακή Φιλτισάκου εγκατέλειψε.

Αποτέλεσμα

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία