Γενικά
Greek double! Έγραψε η ΕΑ. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Μίλτος Τεντόγλου ψηφίστηκαν κορυφαίοι αθλητές στην Ευρώπη για το μήνα Αύγουστο.

Κορυφαίοι αθλητές στην Ευρώπη Ντρισμπιώτη και Τεντόγλου!

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα 20χλμ. και 35χλμ. βάδην και ο Μίλτος Τεντόγλου χρυσό στο μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Greek double! Έγραψε η ΕΑ. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Μίλτος Τεντόγλου ψηφίστηκαν κορυφαίοι αθλητές στην Ευρώπη για το μήνα Αύγουστο.

Μια σημαντική διάκριση για τους δύο Έλληνες πρωταθλητές, καθώς αφορά τον μήνα Αύγουστο, όπου υπήρχε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Με τις επιτυχίες τους και τις επιδόσεις τους επικράτησαν στη ψηφοφορία που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια μέσω των social media η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήταν από τα πρόσωπα των αγώνων, καθώς κέρδισε δυο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Με τις νίκες της, τόσο στα 20χλμ. όσο και στα 35χλμ, έκανε ένα ιστορικό νταμπλ και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια φοβερή χρονιά για την ίδια. Μάλιστα, ξεπέρασε σε ψήφους ένα άλλο μεγάλο όνομα που διακρίθηκε στο Μόναχο. Την Ολλανδή Φέμκε Μπολ που είχε πάρει τρία χρυσά μετάλλια στα 400μ., 400μ. εμπόδια και στα 4×400μ. Ακόμη την Αλβανίδα Λουίζα Γκέγκα (χρυσό μετάλλιο στα 3.000μ. στιπλ) και την Γερμανίδα Τζίνα Λουκενκέμπερ (χρυσό μετάλλιο σε 100μ. και 4×100μ.).

Από την άλλη ο Μίλτος Τεντόγλου διατήρησε τον τίτλο του στο Μόναχο και το έκανε εντυπωσιακά με 8,52μ. που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Ο Τεντόγλου ήταν υποψήφιος μαζί με τον Σουηδό Άρμαντ Ντουπλάντις (χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ), με τον Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (χρυσό μετάλλιο σε 1.500μ. και 5.000μ.) και με τον Λιθουανό Μίκολας Αλέκνα (χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία).

Η Ελλάδα κάνει ένα μοναδικό νταμπλ και ο μήνας Αύγουστος ανήκει ολοκληρωτικά στη χώρα μας και στις διακρίσεις της Εθνικής μας Ομάδας στίβου.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία