Γεράσιμος Μανωλίδης
Τα σωματεία στις αρχαιρεσίες για την προεδρία του ΣΕΓΑΣ και στη συνέχεια στη Γενική Συνέλευση έριξαν μαύρο στο σαθρό, το ψεύτικο, το σάπιο.

Το μαύρο, το σαθρό, το σάπιο καρατομήθηκε – Ο ΣΕΓΑΣ μένει στα σωστά χέρια! Υπογραφή με όνομα!

Το μεγαλύτερο κέρδος είναι πως η ομοσπονδία του κλασικού αθλητισμού δεν έπεσε στα λάθος χέρια. Ανακούφιση, αγαλλίαση, δικαίωση. Όλων όσων έγραφαν με το όνομά τους.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Αναγέννηση έκλεισε (το μαγαζί) και κλείδωσε. Τα επόμενα επεισόδια της διαλυμένης παράταξης είναι τυπικά. Αργά, ή γρήγορα, οι αθλητές –και είναι πολλοί αυτοί, που σέβονται τον εαυτό τους και αγαπούν το άθλημα θα διαχωρίσουν τη θέση τους από τον αυτοαποκαλούμενο αρχηγό, Βασίλη Οικονόμου.

Η πανωλεθρία που υπέστη η Αναγέννηση τον τελευταίο χρόνο είναι η τεράστια νίκη του στίβου. Τα σωματεία, σε δύο φάσεις, πρώτα στις αρχαιρεσίες για την προεδρία της ομοσπονδίας και στη συνέχεια στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ έριξαν μαύρο στο σαθρό, το ψεύτικο, το σάπιο. Η ηγετική παρουσία της Σακοράφα στη δια ζώσης συνέλευση αποδείχθηκε καθοριστική και τελείωσε τις όποιες άναρθρες κραυγές.

Το αστείο είναι πως εδώ και μερικές ημέρες βλέπουμε και το ίδιο το Sportsfeed να εγκαταλείπει τη βάρκα της Αναγέννησης. Είναι προφανές πως ο Θανάσης Νικολάου δεν βλέπει πλέον φως με την πλευρά Οικονόμου και παίρνει αποστάσεις. Η πρώτη στροφή είχε να κάνει με τα ρεκόρ επισκεψιμότητας του site, το οποίο είχε πάντα σε αποκλειστικότητα όλες τις θέσεις της Αναγέννησης . Βέβαια, όλο τα κείμενο ανέβηκε για την εξής μία ατάκα: «Το να αναγνωρίζει η πρόεδρος στην οποία ασκούμε έντονη κριτική, ότι παρουσία μας σαν Μέσο έχει βοηθήσει τον ελληνικό στίβο, είναι μια μικρή ικανοποίηση».

Να το κάνουμε πενηνταράκια

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δεν μπορούσε να κάνει πενηνταράκια τη φράση της. Ασφαλώς, όταν υπάρχει ένα μέσο που αναδεικνύει όλη την ένδεια μιας παράταξης, που βγάζει προς τα έξω (ασχέτως αν δεν το αντιλαμβάνεται) τον τρόπο με τον οποίο ήθελε να διοικήσουν Οικονόμου και Νικολάου, τότε πράγματι βοηθάει τον στίβο. Ανοίγει τα μάτια στα σωματεία και στον κόσμο του στίβου.

Η επόμενη στροφή έχει να κάνει με την αναγκαιότητα της ύπαρξής σου σαν μέσο. Όσο και να επαίρεται ένα μέσο για τις επισκέψεις, πετυχημένο το κάνει το ταμείο στο τέλος. Και μάλιστα το ταμείο από τα πραγματικά έσοδα, που έρχονται από τις επισκέψεις. Διότι, οι κυβερνήσεις, τα κόμματα και οι Υπουργοί έρχονται και παρέρχονται. Η αξία, η μοναδικότητα, η ανεξαρτησία, η ελευθεροτυπία είναι πράγματα διαχρονικά. Αποτυπώνονται στην αποδοχή του κοινού και της κοινής γνώμης. Το να βγαίνεις με τον ντελάλη και να μιλάς γι’ αυτά, καταδεικνύουν την ανάγκη διαφήμισης της αλλαγής πορείας! Σε διαφορετική περίπτωση μιλάμε για ανούσιο βαυκαλισμό και έπαρση.

Στη συνέχεια είχαμε κείμενο αποθέωσης, μαεστρικά γραμμένο, για την Σοφία Σακοράφα. Προσεκτικά τοποθετημένη η κάθε λέξη δίπλα στην άλλη, χειρουργικά, «βαφτίστηκε» το ψάρι κρέας. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έχει μια εξαιρετική πορεία επειδή αυτή είναι μοναχική. Επειδή εισακούστηκαν οι θέσεις της Αναγέννησης και του Sportsfeed. Αν δεν παρακολουθεί κανείς τις εξελίξεις θα νομίσει πως η Σοφία Σακοράφα πήρε… μεταγραφή στην προεδρία της Αναγέννησης και όχι πως η Τασούλα Κελεσίδου αποχώρησε από εκεί…

Το Sportime, ο ΣΕΓΑΣ και ο στίβος…

Από την αρχή αυτής της ιστορίας, από τις αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ πέρυσι, μέχρι και σήμερα το Sportime αντιμετώπισε με σοβαρότητα και χιούμορ όποτε χρειάστηκε όλες τις εξελίξεις στον στίβο. Πολλά τα εξώφυλλα που αφιερώσαμε για να γίνει περιγραφικό και… οπτικοποιημένο όλο το έργο που ζούμε.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναφέρουμε το «πόσο καλά κάνουμε τη δουλειά μας και πόσο μοναδικοί είμαστε σε αυτό». Αλίμονο. Ο αναγνώστης είναι ο μόνος κριτής. Το μεγαλύτερο κέρδος άλλωστε, είναι πως η ομοσπονδία του κλασικού αθλητισμού δεν έπεσε στα λάθος χέρια. Όλοι πρέπει να νιώθουν ανακούφιση από αυτό. Αυτό όμως για το οποίο είμαστε περήφανοι είναι πως ότι γράφουμε, το γράφουμε με το όνομά μας…

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης - Αρθρογραφία