Γεράσιμος Μανωλίδης
Η Σοφία Σακοράφα κρατούσες την καλύτερή της παρουσία για τον έναν χρόνο παρουσίας της στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ. Ηεγτική τοποθέτηση.

Ηγετική παρουσία από τη Σοφία Σακοράφα – Κέρδος η Κελεσίδου, γερό «χαστούκι» σε Οικονόμου!

Η Σοφία Σακοράφα κρατούσε την καλύτερή της παρουσία για τον έναν χρόνο παρουσίας της στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ. Αντιλήφθηκαν άπαντες για ποιο λόγο όλες οι αντιπολιτευτικές φωνές φοβόντουσαν τη δια ζώσης Γ.Σ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Υπήρχε προοικονομία. Το γνωρίζαμε. Το να γίνεται πράξη όμως έχει διαφορά. Φέρνει μια αγαλλίαση. Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ θα αποτελούσε μία νίκη για τον στίβο. Το λέγαμε. Έτσι κι έγινε. Ένας νικητής, ο στίβος ασφαλώς, πολλά τα οφέλη.

Η Σοφία Σακοράφα κρατούσε την καλύτερή της παρουσία για τον έναν χρόνο παρουσίας της στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ. Αντιλήφθηκαν άπαντες για ποιο λόγο όλες οι αντιπολιτευτικές φωνές φοβόντουσαν τη δια ζώσης Γ.Σ. Η πρόεδρος είπε λίγα καλά και πολλά ενδιαφέροντα. Η αυτοπεποίθησή της και η βεβαιότητα πέραν πάσης αμφιβολίας για το ποιος έχει τον έλεγχο της ομοσπονδίας έκοψαν τον βήχα μια και καλή.

Είναι σαφές, πως ο ΣΕΓΑΣ έχει ένα πολύ σταθερό χέρι στο τιμόνι του. Η ομιλία της είχε ράμματα για τη γούνα όλων. Μα όλων. Αρχικά, το παράλογο του Μητρώου. Σε μια περίοδο που τα πάντα έχουν απλοποιηθεί μέσω της ψηφιοποίησης πολλών υπηρεσιών, πολλά ήταν τα σωματεία που αποκλείστηκαν ή δεν είχαν δικαίωμα ψήφου για λόγους γραφειοκρατικούς.

Οι πραγματικοί λόγοι, βέβαια, δεν ήταν άλλοι από τον «κλεφτοπόλεμο» που ορέγονταν η Αναγέννηση, μπας και καταφέρει να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Τη μία να μην έχουν δικαίωμα ψήφου τα σωματεία που δεν είναι υπέρ της, την άλλη να μην έχουν οι δικαίωμα οι εκπρόσωποι των σωματείων και πάει λέγοντας. Όλα έπεσαν στο κενό.

Αρχηγός της Αναγέννησης ο Βασίλης Οικονόμου

«Μην πιάσετε στο στόμα μας την Αναγέννηση. Κι επειδή ξέρουμε πόσο αγαπάτε την Τασούλα Κελεσίδου, να σας ενημερώσω πως η Αναγέννηση έχει αρχηγό: τον Βασίλη Οικονόμου». Τάδε έφη Βασίλης Οικονόμου. Το είπε, έτσι ακριβώς. Ούτε παραγγελία να την είχε τη συγκεκριμένη δήλωση η Σοφία Σακοράφα. Θα απορούσε και η ίδια η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, πως το είπε έτσι φόρα παρτίδα. Χάρη της έκανε.

Όχι πως είχαμε την παραμικρή αμφιβολία πως την παράταξη της Αναγέννησης τη διοικεί το δίδυμο Οικονόμου, Νικολάου. Πλέον πρέπει να το ξέρουν και οι πέτρες. Το έκανε επίσημο, όμως, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ένα άλλο ερώτημα είναι επίσης με ποιες ενέργειες αναδείχθηκε αρχηγός της Αναγέννησης ο Οικονόμου. Θα μου πείτε τώρα, υπό διάλυση είναι η παράταξη, ψιλά γράμματα είναι αυτά.

Ηχηρό χαστούκι της Σακοράφα με Κελεσίδου

Ο… αρχηγός της Αναγέννησης αποδείχθηκε «λίγος» ακόμα και στον αντίλογο. Διότι, διάλογο με τη Σοφία Σακοράφα ήταν αδύνατο να κάνει. Τη μία ανέφερε, πάλι, τα όρια. Σε κάτι που δεν έχει καμία ισχύ. Το αναφέραμε και την προηγούμενη φορά με την ανακοίνωση της Αναγέννησης. Κάθε ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να πηγαίνει και να πειθαρχεί με τα όρια της IAF. Αυτό συμβαίνει και στη χώρα μας.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Οικονόμου μίλησε για τις χορηγίες, θέτοντας επί της ουσίας ζήτημα διαφάνειας. Η Σοφία Σακοράφα απάντησε το προφανές. Αφενός πως όλα τα χαρτιά είναι στο λογιστήριο της Συγγρού και στη διάθεση της Αναγέννησης και αφετέρου δεν γίνεται αυτά να δοθούν στη δημοσιότητα από τη στιγμή που έχουν υπογραφεί ρήτρες εμπιστευτικότητας. Κοινώς, μία τρύπα στο νερό έκανε.

Η Σοφία Σακοράφα εκμεταλλευόμενη όλους τους συνεργάτες της και την εξωστρέφεια που έχει ο Κώστας Κεντέρης, έκανε την κίνηση ματ με την Τασούλα Κελεσίδου. Από αντίπαλες πριν ένα χρόνο, σε πλήρη συμπόρευση πλέον.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ απέδειξε στην πράξη αυτό που έλεγε στο ξεκίνημα της θητείας της: «πως δεν περισσεύει κανείς». Η διάθεσή της να συνεργαστεί με όλους όσους επιθυμούν το καλό του κλασικού αθλητισμού δεν έμεινε στα λόγια, έγινε ισχυρή βούληση και πραγματικότητα!

Νέα τακτική εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ η Τασούλα Κελεσίδου, λοιπόν. Τα εξαπτέρυγα του Βασίλη Οικονόμου την κατηγορούσαν πως στα Διοικητικά Συμβούλια δεν έλεγε και πολλά. Αυτή η σιωπή αποδείχθηκε χρυσός όμως, ειδικά στις ακραίες και παράλογες θέσεις της Αναγέννησης δια χειρός Νικολάου. Βέβαια, το καλύτερο είναι να μιλάς με πράξεις. Αυτό και έκανε η Τασούλα Κελεσίδου αποστομώνοντας κόσμο και κοσμάκη. Πάλι καλά να λέει η Αναγέννηση που είχε και τον Νίκο Τσώνη. Οι 38 ψήφοι που πήρε (έναντι 99 της Κελεσίδου) για την ΕΟΕ γράφουν το δικό του όνομα, όχι της Αναγέννησης…

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης - Αρθρογραφία