Γενικά

Το «χρονικό» στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ της Τετάρτης

Την παραίτηση του από το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, διαμαρτυρόμενος για τις διαδικασίες υπέβαλε ο Στέλιος Δημότσιος, ενώ αποχώρησε από τη διαδικασία ο Παναγιώτης Μελαχρινός.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Γιώργος Πομάσκι θα είναι ο εκπρόσωπος των προπονητών στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, όπως προέκυψε στη διάρκεια του συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Ο καταξιωμένος προπονητής μία ημέρα από τη βράβευση του ως κορυφαίος προπονητής της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ, αναλαμβάνει έναν ακόμη σπουδαίο ρόλο. Όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ μετά το συμβούλιο της Τετάρτης.

«Ο Νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Σεραφείμ Πολυχρόνης είχε αναλάβει να εξετάσει τους φακέλους των συλλόγων προπονητών, που είχαν καταθέσει αίτημα για εκπροσώπηση του συλλόγου τους στο Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ. Η γνωμοδότηση του Νομικού, που αποτελεί στην ουσία εφαρμογή του Νόμου, ήταν πως ο ΣΕΠΚΑ είναι το σωματείο που θα έχει εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο. Ο ΣΕΠΚΑ είχε ορίσει τακτικό μέλος τον Γιώργο Πομάσκι και αναπληρωτή τον Γιώργο Παπανδρεόπουλο. Το διοικητικό συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίαση του είχε αποφασίσει ομόφωνα να ζητήσει από τον κ. Πολυχρόνη γνωμοδότηση για την εξέταση των φακέλων που είχαν καταθέσει οι σύλλογοι προπονητών. Μάλιστα η πρόεδρος είχε προτρέψει τα μέλη του συμβουλίου, αν επιθυμούν, να υπάρξει επιπλέον νομικός που θα συμβάλει στη διαδικασία, κάτι που δε ζητήθηκε από κανένα μέλος του συμβουλίου.

Στη διαδικασία αξιολογήθηκαν τα τρία από τα τέσσερα σωματεία προπονητών που κατέθεσαν τον φάκελο τους. Δεν αξιολογήθηκε ο ΠΕΠΚΑ, ο οποίος  συστάθηκε μετά τον “κρίσιμο χρόνο”, που για την Ομοσπονδία ήταν οι εκλογές της 31ης Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) με τίτλο «Τρόπος ορισμού των εκπροσώπων… των εν ενεργεία προπονητών και των αναπληρωτών τους στα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών» (άρθρο 2 παρ. 2), ο εκπρόσωπος των προπονητών στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ ορίζεται από το αντιπροσωπευτικότερο σωματείο προπονητών κατά τον κρίσιμο χρόνο. Να σημειωθεί ότι ο ΠΕΠΚΑ έχει ημερομηνία σύστασης 17/12/2021.

Από τα στοιχεία που προσκόμισαν τα σωματεία, τα οποία διασταυρώθηκαν με το μητρώο προπονητών της ΓΓΑ, την 31/3/2021, ο ΣΕΠΚΑ αριθμούσε 74 μέλη, ο ΣΠΣ Β. Ελλάδας αριθμούσε 61 μέλη και ο ΣΠΣ Δυτ. Ελλάδας αριθμούσε 32 μέλη. Επομένως το αντιπροσωπευτικότερο σωματείο προπονητών κατά τον κρίσιμο  χρόνο είναι ο ΣΕΠΚΑ. Το σωματείο αυτό όρισε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του, ως εκπρόσωπό του στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ τον Γιώργο Πομάσκι και ως αναπληρωτή του τον  Γιώργο Παπανδρεόπουλο. Να σημειωθεί ότι την ίδια πρόταση είχε καταθέσει και ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Ο Παναγιώτης Μελαχρινός εξέφρασε την αντίθεση του για τη διαδικασία και αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση, ενώ την αμφισβήτηση τους επί της γνωμοδότησης εξέφρασαν τόσο ο Αλέξης Αλεξόπουλος, όσο και ο Πέτρος Μαντάς, που ζήτησαν να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, παρότι η διαδικασία αφορούσε στην εφαρμογή του Νόμου. Στο σημείο εκείνο η Τασούλα Κελεσίδου πήρε το λόγο και προσπάθησε να ρίξει τους τόνους ζητώντας να ακουστεί αναλυτικά η θέση του Νομικού, που είναι ο πλέον αρμόδιος να τοποθετηθεί για το ζήτημα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ζήτησε να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για το αν το σώμα επιθυμεί να εφαρμόσει ή όχι το Νόμο, η οποία έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία. Υπήρξαν ωστόσο και ενστάσεις από μέλη που εξαρχής διαφώνησαν.

Την παραίτηση του από το Δ.Σ διαμαρτυρόμενος για τη διαδικασία υπέβαλε ο Στέλιος Δημότσιος».

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία