Δρόμοι ταχύτητας 100μ.
Με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό επιχορηγήθηκε ο Γιουπούν Αμπέικοον από την Εθνική κρίκετ στη Σρι Λάνκα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Τεράστιο ποσό στον Γιουπούν Αμπέικοον για προετοιμασία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Ο Γιουπούν Αμπέικοον έσπασε φέτος τα ρεκόρ Σρι Λάνκα στα σπριντ τρέχοντας τα 100μ. σε 9.96 και τα 200μ. σε 20.37.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό επιχορηγήθηκε ο Γιουπούν Αμπέικοον από την Εθνική κρίκετ στη Σρι Λάνκα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο «χάλκινος» πρωταθλητής στα 100μ. στους Αγώνες Κοινοπολιτείας Γιουπούν Αμπέικοον πήρε επιχορήγηση 94.000 ευρώ ως βοήθεια για την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο σπρίντερ από τη Σρι Λάνκα έσπασε φέτος το «φράγμα» των 10 δευτερολέπτων στα 100μ. με 9.96 στο μίτινγκ Λα Σο ντε Φον στην Ελβετία που είναι εθνικό ρεκόρ και έσπασε και το εθνικό ρεκόρ στα 200μ. με 20.37.

Επίσης, ο 27χρονος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. στους Αγώνες Κοινοπολιτείας που έγιναν φέτος στο Μπέρμιγχαμ.

Σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα έλαβε το ποσό των 36 εκατομμυρίων Rs Σρι Λάνκα (ρούπιες). Η συμφωνία έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου Αθλητισμού της χώρας, παρουσία του ίδιου και του γραμματέα του υπουργείου Μόχαν ντε Σίλβα. Μόνο φέτος το κρίκετ της Σρι Λάνκα έχει χορηγήσει σε κεφάλαια 474 εκατομμύρια Rs, για να βοηθήσει την κυβέρνηση της χώρας, από τα οποία 180 πήγαν σε νοσοκομείο, 220 στο ταμείο αθλητισμού και 36 εκατομμύρια στην ομάδα Νέτμπολ που κέρδισε το κύπελλο Ασίας. Όσον αφορά τη συμφωνία με τον Αμπέικοον, που ανέβασε και ο ίδιος φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, υπέγραψε μνημόνιο μεταξύ του υπουργείου Αθλητισμού της Σρι Λάνκα και της SLC (Εθνική ομάδα ανδρών κρίκετ).

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία