Διεθνή
Η Σίντνεϊ Μακλάφλιν και ο Άρμαντ Ντουπλάντις αναδείχθηκαν αθλητές της χρονιάς από την World Athletics και πήραν τα βραβεία τους στο Μονακό.

Τα βραβεία της World Athletics (φωτογραφίες)

Τα βραβεία Rising Stars της χρονιάς πήραν η Σέρβα ακοντίστρια Αντριάνα Βιλάγκος και ο Αμερικανός σπρίντερ Έριον Νάιτον.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Σίντνεϊ Μακλάφλιν και ο Άρμαντ Ντουπλάντις αναδείχθηκαν αθλητές της χρονιάς από την World Athletics και πήραν τα βραβεία τους στο Μονακό.

Η εκδήλωση έγινε στο παλάτι του Μονακό με οικοδεσπότη τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

Ο Άρμαντ Ντουπλάντις έφθασε για τα βραβεία, δίπλα στην κοπέλα του, το μοντέλο Ντεζιρέ Ίνγκλαντερ. Ο Σουηδός παρέλαβε το βραβείο του από τον πρόεδρο της World Athletics Σεμπάστιαν Κόου.

Ο κορυφαίος αθλητής νωρίτερα μίλησε και στους δημοσιογράφους που ήταν στο Μονακό.

Μετά το τέλος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ δήλωσε σε ερωτήσεις της World Athletics.

Μετά τη φετινή χρονιά που πέρασες, αυτό το βραβείο είναι το κερασάκι στην τούρτα;

«Αυτό είναι το παν, βασικά. Πηγαίνοντας στη χρονιά, απλά προσπαθείς να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Κυρίως προσπαθώ να νικήσω τους επικοντιστές! Προσπαθώ να κερδίσω όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα, προσπαθώ να σπάσω τα παγκόσμια ρεκόρ εάν είναι δυνατόν. Δεν το κάνεις πραγματικά για τα βραβεία, το κάνεις γιατί αγαπάς τόσο πολύ αυτό που κάνεις, αλλά αυτό είναι πολύ ωραίο».

Πώς ήταν η εμπειρία στο παλάτι;

«Ήταν ένα καταπληκτικό σκηνικό που είχαμε. Το να μπορέσουμε να λάβουμε το βραβείο του αθλητή της χρονιάς εδώ, στο βασιλικό παλάτι στο Μονακό και να λάβουμε το βραβείο από τον πρίγκιπα Αλβέρτο, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Είναι μία από αυτές τις στιγμές που πρέπει να τσιμπήσεις τον εαυτό σου».

Από την άλλη η Σίντνεϊ Μακλάφλιν έφθασε στο παλάτι για την εκδήλωση πλάι με τον σύζυγό της Άντρε Λεβρόν τζ. Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια παρέλαβε το βραβείο της από τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

Νωρίτερα μίλησε στους δημοσιογράφους, ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 400μ. εμπόδια απάντησε στις ερωτήσεις της World Athletics.

– Τι σημαίνει για σένα να κλείνεις τη σεζόν σου με το βραβείο της Αθλήτριας της Χρονιάς;

«Σημαίνει απολύτως τα πάντα. Είμαι τόσο ευγνώμων για την ευκαιρία, πρώτα και κύρια όλη η δόξα στο Θεό. Για την ομάδα μου, τον προπονητή μου, τους προπονητές μου, τον σύζυγό μου, την οικογένειά μου, όλους. Ήταν μια εξωπραγματική σεζόν και είμαι πραγματικά ευγνώμων που κορυφώθηκε και έκλεισε με αυτό τον τρόπο».

– Πώς ήταν η δεξίωση στο παλάτι;

«Ήταν εκπληκτικό. Ήταν τόσο οικείο, τόσο όμορφο. Γνώρισα τόσους καταπληκτικούς ανθρώπους και είχαν μια υπέροχη συζήτηση με τον πρίγκιπα. Μας έδειξε το υπέροχο σπίτι του. Ήταν μια εξωπραγματική εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Παράλληλα δόθηκαν και τα βραβεία για τους Rising Stars της χρονιάς που πήραν ο Σέρβα ακοντίστρια Αντριάνα Βιλάγκος και ο Αμερικανός σπρίντερ Έριον Νάιτον.

Φωτογραφίες: World Athletics/ Phillipe Fitte

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία