Τόλης Λελεκίδης
Οι Εθνικές μας ομάδες σκυταλοδρομιών πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη την Κυριακή στο Ερζερούμ.

Τα καμπ των σκυταλοδρομιών αρχίζουν και φέρνουν αποτελέσματα!

Στο Βαλκανικό Σκυταλοδρομιών στο Ερζερούμ η Εθνική 4x100μ. ανδρών τερμάτισε σε 39.22, 6η επίδοση στην Ευρώπη και η Εθνική 4x400μ. γυναικών σε 3.33.65, 3η επίδοση στην Ευρώπη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Οι Εθνικές μας ομάδες σκυταλοδρομιών πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη την Κυριακή στο Ερζερούμ.

Αξιόλογες επιδόσεις που είναι «προϊόν» των προπονητικών συγκεντρώσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Ο ΣΕΓΑΣ έδωσε βάση στα καμπ και η πρώτη δικαίωση ήρθε στην Τουρκία. Η διοίκηση με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα και τον αντιπρόεδρο Κώστα Κεντέρη έκαναν μια σειρά από ενέργειες, ώστε να γίνουν τα καμπ. Όπως η συμφωνία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που έφερε τη συγκέντρωση στην Κεφαλλονιά.

Και είναι μόνο η αρχή. Και όπως λέει ο λαός μας, «κάθε αρχή και δύσκολη». Γιατί χρειάζεται ακόμη δουλειά. Αυτό αφορά και μερικές «Κασσάνδρες» που εκφράζουν, μιλώντας αριστερά και δεξιά ή δείχνουν ακόμη την αντίθεσή τους με τις προπονητικές συγκεντρώσεις. Οι αθλητές, οι αθλήτριες, οι προπονητές τους, πρέπει ΟΛΟΙ να γίνουν μια ομάδα και είναι σίγουρο ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το επιπλέον κέρδος είναι ότι τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα βγάλει πάλι καλούς σπρίντερ.

Ας πάρουν το παράδειγμα της Δανίας. Το 2018 στο Βερολίνο η Εθνική μας ομάδα 4×100μ. ανδρών είχε τρέξει σε 39.49 και οι Δανοί είχαν καλύτερη επίδοση 40.04. Το 2019 η Ελλάδα στο Μπίντγκοστς είχε κάνει 39.36 και η Δανία 39.61. Ήδη εν τω μεταξύ η ομοσπονδία της Δανίας είχε τοποθετήσει επικεφαλής προπονητή στις σκυτάλες. Τα αποτελέσματα ήρθαν μετά από περίπου τέσσερα χρόνια. Το 2021 στο Τόκιο έκαναν 38.16. Η Ελλάδα την ίδια σεζόν 39.52 στο Κλουζ Ναπόκα. Οι Δανοί έστειλαν νωρίτερα και ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών στο Χορζόφ. Έφθασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με επίδοση 39.56! Δεν έχει να… ζηλέψει τίποτα η Εθνική ομάδα από τους Δανούς.

Στους άνδρες υπάρχει και η «μαγιά». Οι καλοί έμπειροι σπρίντερ και το νέο «αίμα». Στο Ερζερούμ έτρεξαν Κώστας Ζήκος, Νίκος Εμπέογλου, Παναγιώτης Τριβυζάς και Γιάννης Νυφαντόπουλος. Έγραψαν επίδοση 39.22, που τους φέρνει «αγκαλιά» με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Έδειξαν ομάδα και οι παλιοί πρέπει να δείξουν τώρα το δρόμο στους νέους. Από κοντά και οι προπονητές, ο Περικλής Χατζηαναστασιάδης με τον Χρήστο Κατσίκα που έχουν βάλει φυσικά το λιθαράκι τους.

Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Βογιατζάκη και τον Κώστα Ηλία που έχουν αναλάβει τις γυναίκες. Η Εθνική ομάδα 4×400μ. γυναικών ήταν πολύ καλή. Η τετράδα με τις Δέσποινα Μουρτά, Δήμητρα Γναφάκη, Μαρίτα Αργυρού και Ανδριάνα Φέρρα έβγαλαν επίδοση 3.33.65. Κοντά και εκείνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Μάλιστα, είναι η 3η καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη. Τα κορίτσια έστειλαν και αυτές το δικό τους μήνυμα.

Όσον αφορά για την σκυταλοδρομία 4×100μ. γυναικών. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να «γράψει» και αυτή μια μεγάλη επίδοση. Αρκεί να το πιστέψουν πρώτα απ’ όλα οι ίδιες οι αθλήτριες. Χάθηκαν κάπου στο ατομικό αγώνισμα. Δεν λειτούργησαν σαν ομάδα το προηγούμενο διάστημα με τα καμπ, αφού απουσίαζαν οι περισσότερες. Πρέπει να πάρουν το παράδειγμα των ανδρών που ήταν συνεπείς στις προπονητικές συγκεντρώσεις και τις αλλαγές. Ελληνίδες σπρίντερ υπάρχουν και έδειξαν και φέτος ότι είναι γρήγορες. Η κορυφαία, Ραφαέλα Σπανουδάκη, η ανερχόμενη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, η Άρτεμις Αναστασίου, η Αλάνα Μπερν, Δήμητρα Τσουκαλά, Στέλλα Μιχαηλίδου κ.α.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία