Άλμα εις ύψος
Η Μαρία Λασίτσκενε βρίσκεται στην Αθήνα και κάνει την προετοιμασία της. Η Ρωσίδα ολυμπιονίκης γυμνάζεται τις τελευταίες ημέρες στην Καλλιθέα.

Στην Αθήνα για προετοιμασία η Μαρία Λασίτσκενε

Η Μαρία Λασίτσκενε αγωνίστηκε φέτος στον ανοιχτό σε αγώνες μόνο στη Ρωσία, λόγω του αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών από διεθνείς αγώνες και είχε καλύτερη επίδοση στο ύψος 2,01μ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Μαρία Λασίτσκενε βρίσκεται στην Αθήνα και κάνει την προετοιμασία της. Η Ρωσίδα ολυμπιονίκης γυμνάζεται τις τελευταίες ημέρες στην Καλλιθέα.

Η κορυφαία άλτρια έχει έρθει και άλλες φορές παλιότερα στη χώρα μας για προπονήσεις και ο λόγος είναι πώς ο σύντροφός της, που είναι δημοσιογράφος, έχει ελληνικές ρίζες και η μητέρα του ζει στη Νέα Σμύρνη.

Έτσι, εκμεταλλεύτηκαν και οι δύο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας για να έρθουν στην Ελλάδα και συμφώνησαν με τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας και τον Παναγιώτη Δημάκο να κάνουν χρήση του σταδίου της Καλλιθέας.

Η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια του ύψους, δεν μπόρεσε φέτος να διεκδικήσει το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στο Γιουτζίν, καθώς ως γνωστόν οι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές αποκλείστηκαν από τις διεθνείς διοργανώσεις λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Ελπίζει ότι θα γίνει άρση τη νέα χρονιά και κάνει κανονικά την προετοιμασία της. Πάντως, όπως έχει η κατάσταση πολύ δύσκολα θα δοθεί το «πράσινο φως» για επιστροφή στους αγώνες. Στο πρόγραμμα υπάρχουν δύο μεγάλες διοργανώσεις, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη. Στη φετινή σεζόν φυσικά η 29χρονη άλτρια μετείχε στον ανοιχτό μόνο σε τοπικούς αγώνες και έκλεισε με καλύτερο επίδοση με 2,01μ. που έκανε στον τελευταίο της αγώνα τον περασμένο Αύγουστο στο Τσέλιαμπινσκ. Η ίδια δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει, ενώ ο προπονητής της Γκενάντι Γκαμπριλιάν είχε πει πώς για την αθλήτριά του ότι «φάρος ελπίδας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι».

Φωτογραφίες: Stivostime

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία