Άλμα εις ύψος
Η Μαρίγια Λασίτσκενε ελπίζει ότι θα επιστρέψει η Ρωσία στις διεθνείς διοργανώσεις και επικεντρώνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Φάρος ελπίδας για τη Μαρίγια Λασίτσκενε οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι

Η Μαρίγια Λασίτσκενε έκλεισε τη φετινή σεζόν με καλύτερη επίδοση στο ύψος τα 2,01μ. που πέρασε στον τελευταίο της αγώνα στις 27 Αυγούστου στο Τσέλιαμπινσκ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Μαρίγια Λασίτσκενε ελπίζει ότι θα επιστρέψει η Ρωσία στις διεθνείς διοργανώσεις και επικεντρώνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μάλιστα, ο προπονητής της Γκενάντι Γκαμπριλιάν περιέγραψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως «φάρος της ελπίδας». Μιλώντας στο «sports.ru» ο Ρώσος προπονητής δήλωσε: «Τώρα αυτός ο φάρος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και επικεντρωνόμαστε σε αυτό. Προσαρμόζω όλες τις τεχνικές μας εκκινήσεις σε υλικό χτισίματος, με τη βοήθεια του οποίου χτίζω τις προετοιμασίες για το 2024… Φοβάμαι να ορκιστώ, αλλά ο στόχος έχει τεθεί, αν και η υλοποίηση αυτού του στόχου είναι κάτι κρυφό και απλώς κρατάμε τα δάχτυλά μας σταυρωμένα και τον αντιμετωπίζουμε σαν ένα κρυστάλλινο βάζο- πολύ προσεχτικά».

Πολλοί Ρώσοι αθλητές και προπονητές, παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από την επιστροφή στις διεθνείς διοργανώσεις, έχουν βάλει στόχος για τις διοργανώσεις του 2024.

Με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ρωσία και η Λευκορωσία αποκλείστηκαν από τους διεθνείς αγώνες. Έτσι, η Μαρίγια Λασίτσκενε δεν μπόρεσε φέτος να διεκδικήσει μετάλλιο και στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις. Μάλιστα, στο Γιουτζίν θα ήθελε να κυνηγήσει το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει το 2015 στο Πεκίνο, το 2017 στο Λονδίνο και το 2019 στη Ντόχα. Η ολυμπιονίκης του ύψους μετείχε μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο στο μίτινγκ του Μπέρμιγχαμ που ήταν δεύτερη, στα πλαίσια προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Ξέσπασε ο πόλεμος και ήταν η τελευταία της παρουσία σε μίτινγκ εκτός Ρωσίας. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε αγώνες στην πατρίδα της και είχε καλύτερη επίδοση τα 2,01μ. που πέρασε στον τελευταίο της αγώνα στη σεζόν, στις 27 Αυγούστου στο Τσέλιαμπινσκ.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία