Μαραθώνιος
Η Κενυάτισσα δρομέας Νταϊάνα Κιπιοκέι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό μετά από έρευνα για ντόπινγκ. Πέρσι είχε κερδίσει τον μαραθώνιο στη Βοστόνη.

Σκιές για ντόπινγκ στην περσινή νικήτρια του μαραθωνίου στη Βοστόνη Νταϊάνα Κιπιοκέι

Εκτός από την Κιπιοκέι, στο στόχαστρο της Athletics Integrity Uint είναι άλλοι 9 Κενυάτες δρομείς που έχουν κάνει χρήση της ουσίας αυτής την περίοδο 2021-22.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Κενυάτισσα δρομέας Νταϊάνα Κιπιοκέι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό μετά από έρευνα για ντόπινγκ. Πέρσι είχε κερδίσει τον μαραθώνιο στη Βοστόνη.

Σύμφωνα με την AIU, το δείγμα της περιείχε τις απαγορευμένες ουσίες «metabolite» της «triamcinolone acetonide». Η αθλήτρια που έχει ατομικό ρεκόρ 2:22.06, κατηγορείται για παραποίηση ή απόπειρα παραποίησης. Σε περίπτωση που αποδειχθεί, τότε θα ακυρωθεί η νίκη της στη Βοστόνη και θα πάει στη συμπατριώτισσά της Έντνα Κίπλαγκατ. Η Κιπιοκέι είχε κερδίσει το 2021 σε 2:24.45, ενώ φέτος νικήτρια ήταν μια άλλη Κενυάτισσα, η Πέρες Τζεπτσίρτσιρ με 2:21.01.

Με αποκλεισμό για ντόπινγκ τιμωρήθηκε και η Κενυάτισσα Μπέτι Γουίλσον Λέμπους. Το θετικό δείγμα της είναι από τον ημιμαραθώνιο στο Παρίσι πέρσι που είχε κερδίσει με ατομικό ρεκόρ 65.46. Βρέθηκε με την ίδια ουσία, που κατηγορείται η Κιπκιοκέι. Αρχικά ο γαλλικός οργανισμός αντιντόπινγκ την είχε «καθαρίσει», αλλά το ανέτρεψε η AIU και την κατηγορεί για παραποίηση.

Η Athletics Integrity Unit για τις υποθέσεις αυτές προχώρησε σε ανακοίνωση που αναφέρει. «Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν αποτελούν μέρος μιας πρόσφατης τάσης στον αθλητισμό της Κένυας σχετικά με την τριαμκινολόνη ακετονίδη (triamcinolone acetonide), με δέκα αθλητές της Κένυας να είναι θετικοί σε αυτή την απαγορευμένη ουσία μεταξύ 2021 και 2022».

Φωτογραφία: Facebook

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία