Μαραθώνιος
Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε και η Γκοτάιτομ Γκεμπρεσλάσε προηγούνται στη βαθμολογία στη σειρά μαραθώνιων Abbot World Majors Marathon XIV.

Έλιουντ Κιπτσόγκε και Γκοτάιτομ Γκεμπρεσλάσε προηγούνται στη σειρά μαραθώνιων

Η σειρά μαραθώνιων Abbot XVI ολοκληρώνεται με τους αγώνες στο Σικάγο που θα γίνει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και τη Νέα Υόρκη που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε και η Γκοτάιτομ Γκεμπρεσλάσε προηγούνται στη βαθμολογία στη σειρά μαραθώνιων Abbot World Majors Marathon XIV.

Ο Κενυάτης δρομέας, μετά τη νίκη του στο Βερολίνο, που συνοδεύτηκε και από παγκόσμιο ρεκόρ με 2:01.09 έχει 50 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο συμπατριώτης του Έιμος Κιπρούτο με 41 βαθμούς, ο οποίος κέρδισε την περασμένη Κυριακή τον μαραθώνιο στο Λονδίνο. Τρίτος είναι ο Αιθίοπας Ταμιράτ Τόλα με 34 βαθμούς.

Στις γυναίκες η Γκεμπρεσλάσε έχει συγκεντρώσει 34 βαθμούς. Η δρομέας από την Αιθιοπία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Έχει ξεφύγει στη βαθμολογία, αλλά την ακολουθούν τρεις αθλήτριες που έχουν από 25 πόντους. Είναι οι Κενυάτισσες Μπρίτζιντ Κοσγκέι, Πέρες Τζεπτσίρτσιρ και η Τίγκιστ Ασέφα από την Αιθιοπία που είχε κερδίσει στο Βερολίνο. Απομένουν δύο ακόμη μαραθώνιοι για να ολοκληρωθεί η φετινή σειρά, στο Σικάγο και στη Νέα Υόρκη.

Φωτογραφία: Facebook

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία