Επικαιρότητα
Σημαντική εξέλιξη για τρανς αθλητές στίβου

Σημαντική εξέλιξη για τρανς αθλητές στίβου

Η NAIA έκανε λόγο για «τίμιο και ασφαλή ανταγωνισμό για όλους τους μαθητές-αθλητές».

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Σημαντική εξέλιξη για τρανς αθλητές στίβου καθώς ο αμερικανικός κολεγιακός οργανισμός στίβου τους απαγορεύει να συμμετέχουν σε γυναικεία αθλήματα.

Η Εθνική Διασυλλογική Ένωση Στίβου (NAIA) των ΗΠA απαγόρευσε σε τρανς αθλητές να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα.

Η NAIA έκανε λόγο για «τίμιο και ασφαλή ανταγωνισμό για όλους τους μαθητές-αθλητές» και «ίσες ευκαιρίες για τις αθλήτριες».

«Όλοι οι επιλέξιμοι μαθητές-αθλητές της NAIA μπορούν να συμμετάσχουν σε ανδρικά αθλήματα που χρηματοδοτούνται από τη NAIA”, δήλωσε ο οργανισμός.

Σημαντική εξέλιξη για τρανς αθλητές στίβου

«Μόνο οι αθλητές-μαθήτριες της NAIA των οποίων το βιολογικό φύλο είναι θηλυκό μπορούν να συμμετέχουν σε γυναικεία αθλήματα που χορηγεί η NAIA», τονίζεται στην απόφαση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη NAIA κάποιο άτομο που δεν έχει ξεκινήσει «καμία ορμονοθεραπεία αρρενωποποίησης μπορεί να συμμετέχει χωρίς περιορισμό».

Αναφορικά με μαθητές που έχουν αρχίσει ορμονοθεραπεία, αυτοί μπορούν να συμμετάσχουν σε «όλες τις δραστηριότητες που είναι εσωτερικές του ιδρύματος (δεν περιλαμβάνει εξωτερικό ανταγωνισμό), συμπεριλαμβανομένων των προπονήσεων, των πρακτικών και των ομαδικών δραστηριοτήτων. Αυτή η συμμετοχή είναι στη διακριτική ευχέρεια του ιδρύματος μέλους NAIA όπου είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής».

Ο νέος κανόνας τίθεται σε ισχύ την 1η Αυγούστου.

Το Συμβούλιο των Προέδρων της NAIA ψήφισε υπέρ της αλλαγής πολιτικής, 20-0, σύμφωνα με το CBS Sports.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος