Τόλης Λελεκίδης
Η Γερμανία σκέφτεται εναλλακτικούς τρόπους για να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο ή να τον κάνει μέρος της γιορτής του στίβου. Μήπως και η Ελλάδα;

Σφαίρα στην πύλη του Βρανδεμβούργου στο γερμανικό πρωτάθλημα- Μήπως και στο Λευκό Πύργο στο Πανελλήνιο;

Η σφαιροβολία ανδρών και γυναικών στο γερμανικό πρωτάθλημα θα γίνει στην πύλη Βρανδεμβούργου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Γερμανία σκέφτεται εναλλακτικούς τρόπους για να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο ή να τον κάνει μέρος της γιορτής του στίβου. Μήπως και η Ελλάδα;

Μήπως ήρθε η ώρα και ο ΣΕΓΑΣ να σκεφτεί τρόπους για να φέρει και πάλι τον κόσμο στα στάδια; Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου η Θεσσαλονίκη υποδέχεται μετά από πολλά χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών. Ήταν το 2009 όταν η διοργάνωση είχε φιλοξενηθεί στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Μια διοργάνωση, που αν πάνε όλα καλά, θα μετάσχουν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Με πρώτο και καλύτερο τον παγκόσμιο πρωταθλητή πριν από λίγες ημέρες στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου. Αλλά και πολλούς άλλους πρωταθλητές. Νικόλ Κυριακοπούλου, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Ειρήνη Βασιλείου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Κώστας Δουβαλίδης, Ελίνα Τζένγκο, Χρήστος Φραντζεσκάκης και πολλοί άλλοι.

Σίγουρα τα ονόματα αυτά αποτελούν «πόλο έλξης» για να γεμίσουν οι Θεσσαλονικείς το στάδιο. Και γενικά οι φίλαθλοι από τις γύρω περιοχές.

Όμως εκείνο το Σαββατοκύριακο είναι μια γιορτή του κλασικού αθλητισμού και έτσι, πρέπει να είναι. Η νέα διοίκηση έδειξε ήδη δείγματα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού που έγινε στο ΣΕΦ, με πολλές καινοτομίες.

Θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποια event στη Θεσσαλονίκη. Να δώσει ερέθισμα και στους πολίτες που μπορεί να θέλουν να γνωρίζουν, δουν, μάθουν για τον στίβο.

Θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Γερμανών.

Ο τελικός σφαιροβολίας στο γερμανικό πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στην πύλη του Βρανδεμβούργου, όπως έκανε γνωστό η γερμανική ομοσπονδία. «Είναι σημαντικό για εμάς να φέρουμε τους αθλητές πιο κοντά στους φιλάθλους και να κάνουμε πιο γοητευτικό το άθλημα. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που μπορούμε να είμαστε φιλοξενούμενοι με τη σφαίρα σε ένα ιστορικό σκηνικό στην πύλη του Βρανδεμβούργου», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της DLV, Μάρκο Μπούξμαν.

Δεν είναι μόνο οι Γερμανοί, πολλές χώρες και οι ομοσπονδίες στίβου ψάχνουν τρόπους για να προσελκύσουν τον κόσμο. Γίνονται αγωνίσματα σε διάφορες περιοχές.

Μήπως για παράδειγμα, θα μπορούσαν οι τελικοί σφαιροβολίας Ανδρών- Γυναικών να διεξαχθούν σε διαμορφωμένο χώρο στο Λευκό Πύργο; Ή σε κάποιο άλλο αξιοθέατο της πόλης.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία