Διεθνή
Σε δημοπρασία βγαίνει το χρυσό μετάλλιο που είχε κερδίσει ο Χάρισον Ντίλαρντ στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο.

Σε δημοπρασία το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο του Ντίλαρντ- Και μετάλλιο του 1896!

Ο Χάρισον Ντίλαρντ έχει κατακτήσει στην καριέρα του τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Σε δημοπρασία βγαίνει το χρυσό μετάλλιο που είχε κερδίσει ο Χάρισον Ντίλαρντ στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο.

Το αντικείμενο, πωλείται από την εταιρεία δημοπρασιών Ίνγκριντ Ο’ Νιλ με βάση την Καλιφόρνια. Έχει αρχική τιμή πώλησης 120.000 δολάρια και το έδωσε η κόρη του σπουδαίου Αμερικανού αθλητή.

Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί στις 9 Απριλίου και αφορά και άλλα ολυμπιακά αναμνηστικά. Μάλιστα, από την εταιρεία αναφέρεται και ένα μετάλλιο νικητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα. Δε υπάρχουν άλλα στοιχεία, εκτός φυσικά πως είναι ασημένιο, αφού τότε δεν υπήρχαν χρυσά μετάλλια. Από τη μία μεριά απεικονίζεται ο Δίας και από την άλλη η Ακρόπολη.

Σε ό,τι αφορά τον Ουίλιαμ Χάρισον «Μπονς» Ντίλαρντ, όπως ήταν το πλήρες ονοματεπώνυμό του, έγραψε τη δική του ιστορία στον στίβο. Κατέκτησε μεταξύ άλλων, τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανάμεσά τους το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. το 1948 στο Λονδίνο, που βγαίνει σε δημοπρασία. Παρότι ήταν περισσότερο εμποδιστής, έγινε ο ταχύτερος σπρίντερ στον κόσμο το 1948. Στους ίδιους αγώνες πήρε το χρυσό στα 4×100μ. με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Το 1952 στο Ελσίνκι πήρε άλλα δύο χρυσά, στο «καλό» του αγώνισμα στα 110μ. εμπόδια και στα 4×100μ. Πέθανε το 2019 σε ηλικία 96 ετών.

Η κόρη του Τέρι, προσέφερε το μετάλλια με την αρχική του θήκη για δημοπρασία στην εταιρεία, με αρχική τιμή εκκίνησης τα 120.000 δολάρια.

Επίσης, το μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 έχει ήδη πάρει μια πρώτη προσφορά 80.000 δολάρια.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία