Γενικά
Στον «αέρα» βρίσκεται και επίσημα το «Road to Budapest». Μέχρι τώρα 8 Έλληνες αθλητές- τριες έχουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Road to Budapest: Ο Τεντόγλου με wild card, άλλοι 4 Έλληνες με όριο και 3 εντός πρόκρισης

Εντός πρόκρισης στο Road to Budapest είναι Τεντόγλου, Στεφανίδη, Τζένγκο, Φραντζεσκάκης, Ντρισμπιώτη, Κουρκουτσάκη, Παπαδοπούλου και Παπαμιχαήλ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Στον «αέρα» βρίσκεται και επίσημα το «Road to Budapest». Μέχρι τώρα 8 Έλληνες αθλητές- τριες έχουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η World Athletics δημοσιοποίησε το «εργαλείο» που θα χρησιμοποιηθεί για την εξέλιξη της πρόκρισης των αθλητών και αθλητριών είτε μέσα ορίων ή ράνκινγκ ή οποιουδήποτε άλλου τρόπο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στη Βουδαπέστη.

Ένα «εργαλείο» που θα χρησιμοποιούν αθλητές και προπονητές για να δουν την πορεία πρόκρισης, αφού τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε στο ρυθμό κυρίως, του παγκόσμιου ράνκινγκ.

Πάντως, μέχρι τώρα, αν και βρισκόμαστε προς τα τέλη Νοεμβρίου, οκτώ Έλληνες αθλητές, 3 άνδρες και 5 γυναίκες βρίσκονται εντός πρόκρισης για τη μεγάλη διοργάνωση που θα γίνει στην ουγγρική πρωτεύουσα από 19 ως 27 Αυγούστου του 2023.

Πρόκειται για τους Μίλτο Τεντόγλου, Ελίνα Τζένγκο, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κατερίνα Στεφανίδη, Χρήστο Φραντζεσκάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Έφη Κουρκουτσάκη και Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ.

Πιο συγκεκριμένα ο Μίλτος Τεντόγλου έχει wild card τόσο ως νικητής της φετινής σειράς Diamond League στο μήκος, όσο και ως πρωταθλητής Ευρώπης, έναν τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Αύγουστο στο Μόναχο.

Η Ελίνα Τζένγκο με 65,81μ. που έχει ρίξει φέτος στον ακοντισμό έχει το όριο και είναι και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, στη διοργάνωση που έγινε στο Μόναχο.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έχει το όριο τόσο στα 20χλμ. βάδην με 1:29.03 που έκανε στο Μόναχο, όσο και στα 35χλμ. βάδην με 2:41.58 που πέτυχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Είναι φυσικά και στα δύο αγωνίσματα η πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού είχε κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλιο στο Μόναχο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει το όριο στο επί κοντώ με 4,75μ. που είχε περάσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έχει το όριο στη σφυροβολία με τα 78,20μ. που είχε σημειώσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Μέσω ράνκινγκ τώρα η Χριστίνα Παπαδοπούλου είναι στην 40η θέση στα 20χλμ. βάδην με 1.014 βαθμούς και την πρόκριση παίρνουν 50 βαδίστριες.

Η Έφη Κουρκουτσάκη στα 35χλμ. βάδην είναι στην 44η θέση στο ράνκινγκ με 1.016β. και την πρόκριση παίρνουν οι 50 πρώτες αθλήτριες.

Τέλος, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 35χλμ. βάδην είναι στην 38η θέση με 1.119β. και την πρόκριση παίρνουν οι 5ο πρώτοι.

Διαβάστε επίσης

Σύστημα και όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 στη Βουδαπέστη

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία