Σφυροβολία

Πάβελ Φάιντεκ: «Θέλω επτά παγκόσμιους τίτλους»!

Ο Πάβελ Φάιντεκ αν κερδίσει του χρόνου στη Βουδαπέστη θα ισοφαρίσει το ρεκόρ έξι σερί παγκόσμιων τίτλων του Σεργκέι Μπούμπκα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Πάβελ Φάιντεκ έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν όταν κατέκτησε το 5ο του χρυσό μετάλλιο και συνεχόμενο στη σφυροβολία.

Ο Πολωνός όμως δεν θέλει να σταματήσει εδώ και έχει βάλει μακροπρόθεσμους στόχους, καθώς θέλει να είναι ο πρώτος που θα φθάσει τους επτά παγκόσμιους τίτλους. Μιλώντας πρόσφατα στην World Athletics ο Πολωνός ρίπτης είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω επτά. Θα προσπαθήσω να το κάνω αυτό. Δεν αργεί πολύ η επόμενη χρονιά και η Βουδαπέστη, μετά έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά το Τόκιο. Μπορώ να είμαι ο πρώτος άνδρας που θα πάρει επτά χρυσά μετάλλια στη σειρά. Θα επικεντρωθώ σε αυτό».

Ο 33χρονος θα προσπαθήσει του χρόνου να πάρει το έκτο του συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη. Αν το καταφέρει θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του «τσάρου των αιθέρων» του Ουκρανού Σεργκέι Μπούμπκα. Να θυμίσουμε ότι έχει κερδίσει τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2013 στη Μόσχα, του 2015 στο Πεκίνο, του 2017 στο Λονδίνο, του 2019 στη Ντόχα και του 2022 στο Γιουτζίν. Μετά τη Βουδαπέστη, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2025 θα διεξαχθεί στο Τόκιο. Πάντως, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο έμεινε εκτός βάθρου στην 4η θέση.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία