Σφυροβολία
Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται στην ελίτ της σφυροβολίας. Κατέλαβε στον τελικό την 6η θέση με βολή 76,92μ.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022: Ανάμεσα στα… θηρία της σφυροβολίας ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, 6ος με ατομικό ρεκόρ 78,20μ.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης με 78,20μ. βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 που ήταν 78,15μ. από το μίτινγκ του Χορζόφ τον περασμένο Ιούνιο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται στην ελίτ της σφυροβολίας. Κατέλαβε στον τελικό την 6η θέση με βολή 78,20μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε ατομικό ρεκόρ και πανελλήνιο ρεκόρ Κ23, καθώς βελτίωσε το 78,15μ. που είχε σημειώσει στις 5 Ιουνίου στο μίτινγκ του Χορζόφ. Ο ρίπτης του Κωστή Παπαμαρκάκη έκανε πολύ καλό αγώνα και πέτυχε αρχικά το πρώτο στόχο που ήταν να μπει στην πρώτη οκτάδα ώστε να έχει δικαίωμα και στις έξι βολές. Μετά προσπάθησε για κάτι καλύτερο από τα 76,92μ. που είχε ρίξει στην τρίτη του προσπάθεια και το κατάφερε στην τελευταία του βολή. Μάλιστα, ήταν μια βολή απάντηση, καθώς δύο αντίπαλοί του ο Γάλλος Κεντέν Μπιζό και ο Βρετανός Νικ Μίλερ με 77,48μ. και με 77,29μ. τον είχαν ρίξει στην όγδοη θέση. Όμως εκείνος μπήκε αποφασισμένος στη βαλβίδα και έριξε 78,20μ. και επέστρεψε στην 6η θέση.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός Βόιτσιεκ Νοβίτσκι με 82,00μ. που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Το ασημένιο πήρε ο Ούγγρος Μπέντσε Χάλας με 80,92μ. που είναι ατομικό του ρεκόρ και το χάλκινο πήρε ο Νορβηγός Έιβιντ Χένρικσεν με 79,45μ. Εκτός βάθρου έμεινε ο Πολωνός παγκόσμιος πρωταθλητής πρόσφατα στο Γιουτζίν, Πάβελ Φάιντεκ που ήταν 4ος με 79,15μ.

Αποτέλεσμα

 

 

Φωτογραφία: European Athletics/ Daniel Kopatsch

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία