Γενικά
Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη διεξαγωγή του διεθνούς και ιστορικού μίτινγκ «Παπαφλέσσεια», που θα συγκεντρώσει κορυφαίους αθλητές.

«Παπαφλέσσεια 2022»- Προκήρυξη, αγωνίσματα, πρόγραμμα

Τα φετινά Παπαφλέσσεια θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου και θα γίνουν έξι αγωνίσματα στους άνδρες και επτά αγωνίσματα στις γυναίκες.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη διεξαγωγή του διεθνούς και ιστορικού μίτινγκ «Παπαφλέσσεια», που θα συγκεντρώσει κορυφαίους αθλητές.

Το μίτινγκ, που έχουν περάσει στο παρελθόν ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές κ.λπ, θα γίνει στις 21 Μαΐου. Θα ξεκινήσει στις 18:00 στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας. Το φετινό ραντεβού της μεγάλης στιβικής συνάντησης, αναμένεται να χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές σε όσους βρεθούν στο στάδιο για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων πρωταθλητριών και πρωταθλητών.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Μεσσηνιακός ΓΣ με συνδιοργανωτές τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα είναι:

ΑΝΔΡΩΝ: 100μ-400μ. -800μ. – Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν – Ακοντισμός

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 100μ.-200μ. – 800μ.-100μ ΕΜΠ – Άλμα σε μήκος – Άλμα σε Ύψος – Ακοντισμός

Η πρόσκληση και επιλογή των αθλητών – τριών που θα συμμετέχουν στα αγωνίσματα του προγράμματος θα μένει με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής και οι οριστικές συμμετοχές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαΐου.

Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας και σε περίπτωση που υπάρξουν ακυρώσεις ή ελλείψεις στις συμμετοχές, η Οργανωτική Επιτροπή και ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας, μπορεί να επιλέξει και να προσκαλέσει επιπλέον αθλητές-τριες, προκειμένου να συμπληρωθούν αι συμμετοχές στα αγωνίσματα.

Το Διεθνές Meeting Στίβου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2022» είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της Wοrld Athletics και ανήκει στη σειρά αγώνων World Athletics Continental Tοur (Cat D) ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς στίβου της WΑ.

Ωρολόγιο πρόγραμμα

16.45       ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΑΝΔΡΩΝ

18.00       ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΚΟΝΤΙΟ ΑΝΔΡΩΝ

18.10     ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

18.20     100μ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

18.35     100μ ΑΝΔΡΩΝ

18.50     100μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

19.05     400μ ΑΝΔΡΩΝ – ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΚΟΝΤΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

19.15    800μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

19.30    800μ ΑΝΔΡΩΝ

19.45     200μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία