Κλειστός Στίβος
Καλές επιδόσεις σημειώθηκαν από Έλληνες πρωταθλητές στην ημερίδα κλειστού που διεξήχθη το Σάββατο στο κλειστό προπονητήριο του Αγίου Κοσμά.

Πανταζής, Πόλακ, Γκαραγκάνης και Αναστασίου ξεχώρισαν στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά

Στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά ξεχώρισαν ο Ανδρέας Πανταζής με 16,32μ. στο τριπλούν, η Ελένη Πόλακ με 4,40μ. στο επί κοντώ και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης με 15.46 στα 150μ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Καλές επιδόσεις σημειώθηκαν από Έλληνες πρωταθλητές στην ημερίδα κλειστού που διεξήχθη το Σάββατο στο κλειστό προπονητήριο του Αγίου Κοσμά.

Τον αγωνιστικό του ρυθμού φαίνεται πως βρίσκει ο Ανδρέας Πανταζής, λίγο πριν έναρξη των εκτός συνόρων αγωνιστικών του υποχρεώσεων. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ξεχώρισε στη σημερινή ημερίδα στον Άγιο Κόσμά, αφού επικράτησε στο τριπλούν με άλμα στα 16,32 μέτρα. Ο αθλητής έκανε τέσσερα άλματα σε μορφή προπόνησης και ολοκλήρωσε τον αγώνα του.

Ο Πανταζής στις 2 Φεβρουαρίου θα πάρει μέρος στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ στον πρώτο από μια σειρά αγώνες στη σεζόν, μέσα από τους οποίους θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος ήταν δεύτερος στο τριπλούν με 15,89 μ. και πλέον στρέφει την προσοχή του στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ εκεί όπου θα διεκδικήσει άλματα πάνω από τα 16,00 μ. που θα τον διατηρήσουν σε τροχιά πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης.

Η Ελένη Πόλακ μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να έμεινε μακριά από τις προπονήσεις, καθώς νόσησε από covid-19, παρόλα αυτά δεν είχε πρόβλημα να ξεκινήσει τη χρονιά με θετικό πρόσημο. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ολοκλήρωσε τον αγώνα της στα 4,40 μ. και καλές προσπάθειες στα 4,60 μέτρα. Η Πόλακ επέλεξε να μην κάνει πολλές προσπάθειες, λόγω της κόπωσης από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της. Η αθλήτρια, η οποία αναμένεται να συμμετάσχει στις 2 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ της Οστράβα, βρίσκεται στην 24η θέση του ράνκινγκ για το Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης με 18 αθλήτριες να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Δεύτερη στο επί κοντώ ήταν η γεννημένη το 2008 Αναστασία Μπουμπουλίδη, που τράβηξε την προσοχή, αφού ανέβηκε πάνω από τα 3,85 μέτρα.

Με το καλύτερο τρόπο έχει ανοίξει η χρονιά για τον Σωτήρη Γκαραγκάνη, που δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Ο αθλητής ήταν νικητής στα 150 μ. με 15.46 και βελτίωσε το 15.52 της περασμένης εβδομάδας. Πλέον με ενδιαφέρον αναμένεται το ντεμπούτο του στα 200 μ. σε κάποιον από τους αγώνες στο ΣΕΦ.

Καλή παρουσία και από τον Γεράσιμο Καμπίτση, που ακολούθησε με 16,02 μ. και τον Ενρίκο Μεμά, που ήταν τρίτος με 16.08.

Το ντεμπούτο της στη σεζόν έκανε σήμερα η Άρτεμις Αναστασίου, η οποία έτρεξε 60 μ. και 150 μ. στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά. Η αθλήτρια του Χρήστου Κατσίκα τερμάτισε σε 7.54 τα 60 μ. και λίγο αργότερα πέτυχε 17.35 στα 150 μ., χρόνος που δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Η αθλήτρια θα κάνει τον πρώτο δυνατό της αγώνα στη σεζόν το ερχόμενο Σάββατο στη Γάνδη, ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συμμετάσχει και στο βασικό της αγώνα τα 200 μέτρα.

Όπως και το περασμένο Σάββατο έτσι και σήμερα ξεχώρισαν στις δρόμους ταχύτητας και δυο νεαρές αθλήτριες η Ανδριάνα Σπυροπούλου (60 μ. 7.83) και η Κασσάνδρα Γρηγοριάδη (60 μ. 7.84). Αμφότερες είναι γεννημένες το 2007 και δείχνουν να έχουν το ταλέντο να επιδιώξουν γρηγορότερους χρόνους. Μάλιστα συμμετείχαν και στα 150 μ. εκεί όπου η η Σπουροπούλου έκανε 18.58 και η Γρηγοριάδη 18.94.

Στα 60 μ. των Ανδρών ο Γιάννης Νυφαντόπουλος ήταν γρηγορότερος όλων, αφού στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 6.80.

Results-Ag.-Kosmas-28.1.23

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία