Δρόμοι 3000μ. στιπλ
Έχοντας κερδίσει τον παγκόσμιο και ολυμπιακό τίτλο στα 3.000μ. στιπλ ο Σουφιάν Ελ Μπακαλί στρέφει τώρα την προσοχή του στο παγκοσμίου ρεκόρ.

Ο Σουφιάν Ελ Μπακαλί στοχεύει τώρα στο παγκόσμιο ρεκόρ στα στιπλ

Ο Σουφιάν Ελ Μπακαλί κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο στα 3.000μ. στιπλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και ήταν νικητής στον τελικό Diamond League στη Ζυρίχη.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Έχοντας κερδίσει τον παγκόσμιο και ολυμπιακό τίτλο στα 3.000μ. στιπλ ο Σουφιάν Ελ Μπακαλί στρέφει τώρα την προσοχή του στο παγκοσμίου ρεκόρ.

«Το παιδικό μου όνειρο ήταν να γίνω ολυμπιονίκης. Έξω από το Μαρόκο ένιωθα μεγάλος σταρ, ειδικά στα 3.000μ. στιπλ, ένα αγώνισμα που κυριαρχούσαν οι Κενυάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάθε χρόνο οι στόχοι άλλαζαν και τώρα η εστίαση είναι στο σπάσιμο του παγκοσμίου ρεκόρ», είπε στο «AW».

Ο Μαροκινός δρομέας κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο στα στιπλ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν. Κέρδισε και τον τελικό της σειράς Diamond League στη Ζυρίχη. Ένα χρόνο νωρίτερα πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ωστόσο «συλλέγει» τίτλους, αλλά η επίδοσή του είναι 7.58.15 από το 2018. Το είχε σημειώσει στο Diamond League στο Μονακό και είναι 10ος όλων των εποχών. Είναι μάλιστα, ο δεύτερος Μαροκινός, πίσω από τον Μπραχίμ Μπουλαμί με 7.55.28. Φαίνεται ότι τώρα ο 26χρονος θέλει να επικεντρωθεί να κατεβάσει το ατομικό του ρεκόρ και να «επιτεθεί» στο παγκόσμιο ρεκόρ. Μια επίδοση που κατέχει ο πρώην Κενυάτης και νυν Καταριανός Σαΐφ Σαΐντ Σαχίν με 7.53.63 από τις 3 Σεπτεμβρίου του 2004 στις Βρυξέλλες.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία