Διεθνή
«Ανοιχτό» άφησε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ο πρόεδρος της WA, Σεμπάστιαν Κόου.

Ο Σεμπάστιαν Κόου «ανοιχτός» για διάδοχος του Τόμας Μπαχ στη ΔΟΕ!

Οι εκλογές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν το 2025 στην Αθήνα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

«Ανοιχτό» άφησε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ο πρόεδρος της WA, Σεμπάστιαν Κόου.

Ο Βρετανός αξιωματούχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Times» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον τωρινό πρόεδρο Τόμας Μπαχ.

Ο Γερμανός αξιωματούχος στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες στη ΔΟΕ το 2025 στην Αθήνα, αναμένεται να φύγει από τη θέση του. Έγινε πρόεδρος της ΔΟΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά από 12 χρόνια θητείας του θα αποχωρήσει.

Φαίνεται πώς ο Σεμπάστιαν Κόου, που έχει στενές σχέσεις με ένα «σύννεφο» μόνο τη διαφωνία τους για τον αποκλεισμό για το ντόπινγκ της Ρωσίας, με τον Μπαχ, είναι κάτι που σκέφτεται, όπως είπε: «Δεν το αποκλείω και σίγουρα δεν το αποκλείω εντελώς… Όποιος αναλαμβάνει αυτό το ρόλο το 2025 πρέπει να κάνει μερικές σημαντικές ερωτήσεις. Ασχολείται με τον αθλητισμό πραγματικά, ειλικρινά, να καταλάβει την πρόκληση που βρίσκεται μπροστά του- τη συνάφειά του, την εξέχουσα θέση του, την πλοήγηση στο πιο περίπλοκο πολιτικό τοπίο, ενώ κρατάει την ηθική του πυξίδα;».

Πάντως, έχει πει πώς ήδη έχει την «απόλυτη δουλειά» που ήθελε, να είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Μάλιστα, αναμένεται να ανανεώσει τη θητεία του στον προεδρικό θώκο για άλλα τέσσερα χρόνια.

Πάντως, επίσημα κανείς δεν έχει δηλώσει πώς θα είναι υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Τόμας Μπαχ. Κάποιοι περιμένουν να δουν αν θα αποχωρήσει ή θα προσπαθήσει να παρατείνει τη θητεία του, αν και πολλοί πιστεύουν ότι θα πιεστεί από τα μέλη της ΔΟΕ να φύγει από το «τιμόνι». Από την άλλη όλο και περισσότερο ακούγεται πώς ενδέχεται διάδοχος του Μπαχ και για πρώτη φορά πρόεδρος της ΔΟΕ να είναι γυναίκα. Μία από τις πιθανές υποψήφιες είναι η πρώην πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκης της κολύμβησης Κρίστι Κόβεντρι από τη Ζιμπάμπουε, που τώρα είναι υπουργός Αθλητισμού στη χώρα της. Πέρσι ο Μπαχ τη διόρισε επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2032 στο Μπρισμπέιν.

Επίσης, η Νικόλ Χόβερτς από την Αρούμπα, πρώην πρωταθλήτρια στην συγχρονισμένη κολύμβηση, είναι επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία