Πίσω από κάθε επιτυχία, υπάρχουν κάποιοι που βοηθούν ώστε να έρθει το αποτέλεσμα. Το ίδιο συνέβη και στο Παγκόσμιο ομάδων βάδην στη Μουσκάτ.

Η Εθνική ομάδα γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην στον αγώνα που έγινε το Σάββατο στην πρωτεύουσα του Ομάν.

Η ομάδα αποτελούμενη από τις βαδίστριες Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Όλγα Φιάσκα και Έφη Κουρκουτσάκη ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών.

Για να συμβεί αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε ο σχεδιασμός της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ και του τεχνικού διευθυντή Χρήστου Μελέτογλου.

Φυσικά, πίσω από την επιτυχία βρίσκεται και ο προπονητής των τεσσάρων αθλητριών, Ναπολέων Κεφαλόπουλος, αφού η Φιάσκα γυμνάζεται με τον Θανάση Δεληγιάννη.

Ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε να προετοιμαστεί το γκρουπ του στο Άστρος Κυνουρίας. Η Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ έδωσε 3.500 ευρώ στον Κεφαλόπουλο για να προετοιμαστεί στην περιοχή. Επίσης, πλήρωσε περίπου 850 ευρώ για το αεροπορικό εισιτήριο της Χριστίνας Παπαδοπούλου. Η αθλήτρια ήρθε στην Ελλάδα από την Αυστραλία.

Επίσης, η Ομοσπονδία έριξε το βάρος στη διοργάνωση. Γι’ αυτό και έστειλε πλήρης την ομάδα (με διατροφή, διαμονή κ.λπ.), με 5 αθλήτριες στα 20χλμ. βάδην που υπήρχε ελπίδα για διάκριση. Μη ξεχνάμε πως καμία χώρα δεν είχε 5 βαδίστριες στο αγώνισμα στη Μουσκάτ. Μάλιστα, στην αρχική δήλωση μόνο 6 χώρες δηλώθηκαν στο ομαδικό, με τουλάχιστον 3 αθλήτριες. Στο Ομάν αγωνίστηκε 5 ομάδες και στην κατάταξη βαθμολογήθηκαν 4!

Επιπλέον σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο σχεδιασμός. Για παράδειγμα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία, παίρνει 800 ευρώ το μήνα. Ακόμη και ο σύλλογός της, ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας την έχει βοηθήσει και στηρίξει οικονομικά.

Έτσι, με την απαραίτητη βοήθεια και στήριξη από τον ΣΕΓΑΣ και πρωτίστως την ικανότητα της εξαιρετικής βαδίστριας Αντιγόνης Ντρισμπιώτη ήρθε το αποτέλεσμα. Η Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση στον κόσμο στο βάδην.