Επικαιρότητα
Πίσω από κάθε επιτυχία, υπάρχουν κάποιοι που βοηθούν ώστε να έρθει το αποτέλεσμα. Το ίδιο συνέβη και στο Παγκόσμιο ομάδων βάδην στη Μουσκάτ.

Μουσκάτ: Ασημένιο μετάλλιο η Εθνική ομάδα γυναικών στο Παγκόσμιο βάδην

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη οδήγησε την ελληνική ομάδα στη δεύτερη θέση στο ομαδικό, χαρίζοντας μια μεγάλη επιτυχία στον ελληνικό στίβο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Εθνική ομάδα 20χλμ. βάδην γυναικών δεν άφησε τη μεγάλη ευκαιρία να πάει χαμένη! Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο στη Μουσκάτ.

Η Αντιγόνη Ντισμπιώτη οδήγησε την ελληνική ομάδα στη δεύτερη θέση στο ομαδικό, χαρίζοντας μια μεγάλη διάκριση για τις ίδιες και τον ελληνικό στίβο. Είναι φυσικά το πρώτο μετάλλιο που κατακτάει η χώρα μας στη διοργάνωση. Ν’ αναφέρουμε ό,τι στα 20χλμ. γυναικών ήταν δηλωμένες 5 ομάδες, τουλάχιστον 3 αθλητριών, που βαθμολογούνται. Έτσι, με το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ικανές βαδίστριες, πέρα από την Ντρισμπιώτη, έφθασαν να ανεβούν στο βάθρο στη διοργάνωση του Ομάν. Βοήθησε ακόμη το καλό πλασάρισμα της Κυριακής Φιλτισάκου και της Χριστίνας Παπαδοπούλου. Ακολούθησαν η Όλγα Φιάσκα και η Έφη Κουρκουτσάκη. Το χρυσό πήγε στις ασυναγώνιστες Κινέζες που έκαναν το 1-2 στο ατομικό. Η Κίνα πήρε το χρυσό στο ομαδικό με 10β., η Ελλάδα ακολούθησε με το ασημένιο με 30β. Το χάλκινο πήρε η Ινδία με 61β. Τέταρτη ήταν η Λιθουανία με 82β., ενώ δεν βαθμολογήθηκε το Καζακστάν, καθώς δεν τερμάτισε η τρίτη αθλήτρια.

Στον αγώνα ξεκίνησαν 49 αθλήτριες

Η Ντρισμπιώτη 6η στο ατομικό

Πολύ καλό πλασάρισμα είχε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και στο ατομικό στα 20χλμ. βάδην. Τερμάτισε στην 6η θέση με 1:34.54 φετινό ρεκόρ. Εξαιρετική ήταν και η Κυριακή Φιλτισάκου, που είχε δυνάμεις και ανέβηκε στα τελευταία χιλιόμετρα φθάνοντας στην 11η θέση με χρόνο 1:38.53. Δυναμική παρουσία και από την Χριστίνα Παπαδοπούλου που ήταν 13η σε 1:40.01. Η Όλγα Φιάσκα ήταν 25η με 1:44.54 και η Έφη Κουρκουτσάκη 34η με 1:47.44.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Κινέζα Μα Ζενξιά σε 1:30.22 και το ασημένιο η συμπατριώτισσά της Γιάνγκ Ζιάγιου σε 1:31.54. Το χάλκινο πήρε η Περουβιανή Κίμπερλι Γκαρσία Λεόν σε 1:32.27.

Ν’ αναφέρουμε ό,τι σήμερα διεξάγεται η δεύτερη ημέρα χωρίς ελληνική συμμετοχή. Θα γίνουν: 07:00 35χλμ. Ανδρών, 07:00 35χλμ. Γυναικών. 16:00 20χλμ. Ανδρών (τοπική ώρα).

Αποτελέσματα

AT-20KR-W-f—-.SL2

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία